Till innehåll på sidan

Låna och beställa

KTH Biblioteket är ett offentligt bibliotek som är öppet för alla. Vissa av våra tjänster är förbehållna studenter och anställda på KTH, men alla är välkomna att besöka våra bibliotek och ta del av materialet på plats.

Det här kan du låna på KTH biblioteket

Fotograf: Fredrik Persson

Studenter och anställda på KTH
Som student och anställd på KTH har du tillgång till allt vårt material både på och utanför campus. Som student eller anställd har du också möjlighet att föreslå material för inköp eller inlån.

Övriga låntagare
Som övrig användare är du välkommen att besöka våra bibliotek och kan läsa och låna hem böcker från våra öppna samlingar. Du har också viss tillgång till vårt elektroniska material via bibliotekets datorer.

Hitta och beställa material

Använd vår sökfunktion Primo för att hitta material som du kan låna på KTH Biblioteket.

KTH Bibliotekets sökfunktion Primo

Läs mer om hur du söker information

Böcker som finns tillgängliga i våra öppna samlingar hämtar du direkt från hyllan. Det går inte att reservera kursböcker eller böcker som finns tillgängliga. Är boken utlånad, befinner sig på annat KTH-bibliotek eller står i slutna magasin kan du reservera den.

Tidskrifter

Student läser en tidning i Norra galleriet

Arkitekturtidskrifter finns på huvudbiblioteket, medan majoriteten av övriga tidskrifter är placerade i magasin. Du kan beställa artikelkopior eller tidskriftsvolymer från magasinet. Tjänsten är kostnadsfri för KTH:s studenter och anställda, och för övriga låntagare gäller pris enligt vår prislista.

Se KTH Bibliotekets prislista för materialbeställning

Om du vill läsa en tidskriftsvolym eller bok som är placerad i externt magasin kan du beställa den till huvudbiblioteket. När volymen/boken finns på plats får du ett e-postmeddelande. Tjänsten är kostnadsfri.

Beställ material till KTH Biblioteket

Material som inte finns på KTH Biblioteket

  • Söker du material via Libris ska du välja ”KTH Biblioteket” under fliken "Mina bibliotek" för att få upp oss som val vid beställning.
  • Vi beställer in material för studier och forskning inom KTH:s ämnesområden som inte redan finns på KTH Biblioteket.
  • Vi tar gärna emot inköpsförslag på kursböcker.
  • Studenter kan max ha fem fjärrlån åt gången. Doktorander och forskare har ingen maxgräns.
  • Beställningen tar 1–2 veckor om boken är tillgänglig.
  • Innan du beställer en bok, kontrollera om den redan finns hos oss. Böcker som finns på KTH Biblioteket men som är utlånade lånas inte in, även om det är kö.
  • Om boken finns på ett bibliotek i Stockholmsområdet ska studenter vända sig dit för lån. Doktorander och forskare kan göra beställningar även från bibliotek i Stockholmsområdet.

Lånetider

timmglas och böcker

Lånetiden är 14 dagar med automatiska omlån upp till 180 dagar. Det innebär att du är garanterad 14 dagars lån. Därefter löper lånetiden på under 14 dagar i taget, om ingen annan reserverar boken.

Kursböcker 

På KTH Biblioteket i Kista och Södertälje finns kursböcker med 7 dagars lånetid och automatiska omlån upp till 21 dagar. Det innebär att du är garanterad 7 dagars lån. Därefter löper lånetiden på under 7 dagar i taget, om ingen annan reserverar boken.

Kursböckerna går bara att låna på respektive bibliotek, men du kan återlämna böckerna på samtliga av KTH:s bibliotek.

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se
Tillhör: KTH Biblioteket
Senast ändrad: 2020-10-23