Till innehåll på sidan

Låna och beställa

KTH Biblioteket är ett offentligt bibliotek som är öppet för alla. En del av våra tjänster är dock endast tillgängliga för studenter och anställda på KTH

Det här kan du låna på KTH Biblioteket

Studenter och anställda på KTH

Fotograf: Fredrik Persson

Som student och anställd på KTH har du tillgång till allt vårt material både på och utanför campus. Som student eller anställd har du också möjlighet att föreslå material för inköp eller inlån. Beställ material till KTH Biblioteket

Övriga låntagare

Som övrig användare är du välkommen att besöka våra bibliotek och kan läsa och låna hem böcker från våra öppna samlingar. Du har också viss tillgång till vårt elektroniska material på plats, via bibliotekets datorer.

Hitta och beställa material

Använd vår sökfunktion Primo för att hitta material som du kan låna på KTH Biblioteket.

KTH Bibliotekets sökfunktion Primo

Läs mer om hur du söker information

Böcker som finns i våra öppna samlingar hämtar du direkt i hyllan. Det går inte att reservera böcker som finns på plats. Böcker som är utlånade, som står i magasin, eller finns på annat KTH-bibliotek kan däremot reserveras.

Här kan du skapa ett bibliotekskonto

Tidskrifter

Student läser en tidning i Norra galleriet

Arkitekturtidskrifter hittar du på huvudbiblioteket. Övriga tidskrifter är placerade i magasin. Du kan beställa artikelkopior eller tidskriftsvolymer från magasinet. Att beställa artiklar från magasinet är kostnadsfritt för KTH:s studenter och anställda. För övriga låntagare tillkommer en kostnad enligt prislista.

Se KTH Bibliotekets prislista för materialbeställning

Om du vill läsa en hel tidskriftsvolym eller en bok som är placerad i externt magasin kan du beställa in den till huvudbiblioteket. När volymen/boken finns på plats får du ett e-postmeddelande. Tjänsten är kostnadsfri.

Material som inte finns på KTH Biblioteket

  • Innan du gör en beställning är det alltid bra att kontrollera om biblioteket redan har det du söker.
  • KTH Biblioteket beställer in material för studier och forskning inom KTH:s ämnesområden som inte finns i KTH Bibliotekets samlingar. Böcker som finns men är utlånade lånas inte in från annat bibliotek, utan då får du ställa dig i kö på boken.
  • När du söker i Libris ska du välja ”KTH Biblioteket” under fliken "Mina bibliotek" för att få att kunna se vad som finns på biblioteket.
  • Om boken finns på ett bibliotek i Stockholmsområdet ska studenter vända sig dit för lån. Doktorander och forskare kan göra beställningar till KTH Biblioteket även från bibliotek i Stockholmsområdet.
  • Studenter kan max ha fem fjärrlån åt gången. För doktorander och forskare finns ingen maxgräns.
  • Beställningen tar 1–2 veckor under förutsättning att boken är tillgänglig på det utlånande biblioteket.

Lånetider

timmglas och böcker

Lånetiden är 14 dagar med automatiska omlån, upp till 180 dagar. Det innebär att du är garanterad 14 dagars lån. Därefter löper lånetiden på under 14 dagar i taget, om ingen annan reserverar boken.

Kursböcker 

På KTH Biblioteket i Kista och Södertälje finns kursböcker med 7 dagars lånetid och automatiska omlån upp till 21 dagar. Det innebär att du är garanterad 7 dagars lån. Därefter löper lånetiden på under 7 dagar i taget, om ingen annan reserverar boken.

Kursböckerna går bara att låna på respektive bibliotek, men du kan återlämna böckerna på samtliga av KTH:s bibliotek.

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se
Tillhör: KTH Biblioteket
Senast ändrad: 2021-11-16