Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

[Fullbokad] Coding for Research Success: Visualisera data med Python

Välkommen till en tvådagars-workshop om grunderna i Python, datastädning med OpenRefine och visualisering av data som ges gemensamt av universitetsbiblioteken inom Stockholm trio: Karolinska Institutet, KTH och Stockholms universitet.

Tid: Må 2024-05-20 kl 09.00 - Ti 2024-05-21 kl 16.00

Plats: Sal D36, Lindstedtsvägen 5, KTH Campus – Registration needed

Språk: Engelska

Medverkande: Filip af Malmborg, Glenn Haya, Mattias Vesterlund, Stefan Wiens, Joakim Philipson, Narcisa Hannerz,

Exportera till kalender

Anmälan

Observera att denna workshop är fullbokad.

text: software carpentries and a hammer - logotype

Software Carpentry  syftar till att hjälpa forskare få sitt arbete klart snabbt och smärtfritt genom att lära dem grundläggande datorkunskaper för forskning. Denna praktiska workshop kommer att täcka grundläggande koncept och verktyg, inklusive programdesign, datahantering och visualisering. Deltagarna uppmuntras att hjälpa varandra och att tillämpa det de har lärt sig på sina egna forskningsproblem. 

Deltagarna måste ta med en bärbar dator med Mac, Linux eller Windows installerat (inte en surfplatta, Chromebook etc.) som de har administratörsbehörighet på. De bör ha några specifika programvarupaket installerade, se kurswebben  för mer information.

Workshoppen är öppen för doktorander och forskare vid universitet som ingår i Stockholm trio samarbetet (Karolinska Institutet, KTH och Stockholms universitet). Språket är engelska och inga förkunskaper i programmering eller verktygen vi använder krävs. Mer information finns på kurswebben . Observera att antalet platser är begränsat.