Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Ölandsbron – Bakgrund, skador, reparation och underhåll

Broar till kunskap - mer än en utställning

Tid: To 2024-05-23 kl 12.00 - 13.00

Plats: Salongen, KTH Biblioteket

Språk: Svenska

Medverkande: Johan Silfwerbrand

Exportera till kalender

Registrera dig

Ölandsbron invigdes av dåvarande kronprins Carl Gustaf den 30 september 1972 och var då mycket efterlängtad av ölänningarna. 1972 var Ölandsbron Europas längsta bro. Bron har betytt mycket för Ölands utveckling men rent tekniskt har bron haft många problem. Reparationerna har sammanlagt kostat väsentligt mer än byggandet.

Johan Silfwerbrand, sommarölänning och professor i brobyggnad vid KTH, berättar om Ölandsbron som både en länk och ett reparationsobjekt.

Talare

Johan Silfwerbrand

Johan Silfwerbrand är professor i brobyggnad vid KTH. Han är aktiv inom Svenska Betongföreningen, Sveriges Bygguniversitet, SIS, American Concrete Institute (ACI) & fédération internationale du béton (fib).

Broar till kunskap - mer än en utställning

Varmt välkommen till Broar till kunskap - En utställning om brobyggande i samhället , en utställning organiserad av skolan för arkitektur och samhällsbyggnad vid KTH. Utställningen visas 13-31 maj 2024 på KTH Biblioteket.

Under utställningsperioden erbjuds ett antal öppna lunch- och frukostföreläsningar som förhåller sig fritt till tematiken: "Broar till kunskap".