Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Vernissage: Broar till kunskap - En utställning om brobyggande i samhället

Tisdag 14 maj invigs utställningen Broar till kunskap med vernissage, mingel och panelsamtal på temat broar i kultur och samhälle.

Tid: Ti 2024-05-14 kl 16.30 - 19.00

Plats: KTH Biblioteket, Osquars backe 31

Språk: Svenska

Medverkande: Marianne Ström, Sverker Sörlin, Anna-Karin Wulgué m.fl.

Exportera till kalender

Program

  • Panelsamtal på temat broar i kultur och samhälle - Marianne Ström, Sverker Sörlin och Anna-Karin Wulgué samt Johan Silfwerbrand (moderator)
  • Invigning av utställningen Broar till kunskap - Mikael Lindström, prorektor KTH och Björn Berggren, skolchef skolan för arkitektur och samhällsbyggnad vid KTH
  • Mingel och vernissage av utställningen 

Panel

Marianne Ström, fotograf och konsthistoriker

Marianne Ström är konsthistoriker, författare och fotograf, med en doktorsexamen i konsthistoria från Pantheon-Sorbonne University. Hon är författare till ett antal böcker, artiklar och utställningar som fokuserar på konst och arkitektur i det offentliga rummet. 

Sverker Sörlin, professor i miljöhistoria vid KTH och författare

Sverker Sörlin har en lång karriär inom forskning, politisk rådgivning, akademiskt ledarskap och som offentlig intellektuell. Han tillträdde sin nuvarande professur vid avdelningen för historiska studier vid KTH 2007 där han är en av grundarna av KTH:s Environmental Humanities Laboratory (2012).

Anna-Karin Wulgué, chef och konstnärlig ledare konsthallen Färgfabriken

Anna-Karin Wulgué är chef och konstnärlig ledare vid konsthallen Färgfabriken. Hon har lång erfarenhet av ledarskap inom kultursektorn, bland annat som chef för Örebro konsthall, och har varit drivande kring frågor om kulturens roll i stadsutveckling. 

Moderator

Johan Silfwerbrand, professor i brobyggnad och tf. impactansvarig på Skolan för arkitektur och samhällsbynnad vid KTH

Johan Silfwerbrand är professor i brobyggnad vid KTH och tf. impactansvarig på Skolan för arkitektur och samhällsbynnad vid KTH. Han är aktiv inom Svenska Betongföreningen, Sveriges Bygguniversitet, SIS, American Concrete Institute (ACI) & fédération internationale du béton (fib).

Om Utställningen

Basen i utställningen är en fotoutställning av Marianne Ström som i sitt material har över 6,000 fotografier på broar. Utställningen kommer även att visa upp intressant aktuell forskning och utbildning på temat brobyggande vid KTH, inklusive studentarbeten. Läs mer om Broar till kunskap - En utställning om brobyggande i samhället