Biblioteksservice under sommaren 2021

Här hittar du information om sommaren och om terminsstart.

Publicerad 2021-06-02

Under sommaren har KTH Biblioteket begränsade öppettider och begränsad service, men vår digitala support är öppen alla vardagar under hela sommaren.

En ensam tjej studerar i biblioteket

Öppettider under sommaren

Huvudbiblioteket

14–23 juni: 12–16 måndag–fredag

24 juni: 9.30–13

25 juni–1 augusti: STÄNGT

2 augusti–15 augusti: 12–14 måndag–fredag

16 augusti–27 augusti: 8–18 måndag–fredag

30 augusti och framåt: ordinarie öppettider

Våra bibliotek i Kista och Södertälje

15 juni–23 juni: biblioteken är obemannade och endast tillgängliga för KTH-studenter och anställda med passerkort

24 juni–6 augusti: STÄNGT

9 augusti–13 augusti: biblioteken är obemannade och endast tillgängliga för KTH-studenter och anställda med passerkort

16 augusti och framåt: ordinarie öppettider

Lån, reservationer och beställningar

Person ligger och läser på gräsmattan

Alla lån (förutom fjärrlån) är över sommaren förlängda till tidigast 16 augusti. Detta gäller från och med 31 maj för 14-dagarslån och från och med 7 juni för 7-dagarslån.

Vill du veta vilken lånetid som gäller för just dina lån, logga in på ditt bibliotekskonto .

Det går inte att reservera eller beställa material under sommaren.

Beställningsformuläret för böcker och artiklar är stängt mellan 15 juni och 8 augusti. Anställda kan dock göra artikelbeställningar till och med 2 juli.

Sista dagen för reservationer till och från biblioteken i Kista och Södertälje är 6 juni, och för upphämtning på huvudbiblioteket den 21 juni. Beställningar och reservationer öppnar sedan igen den 2 augusti på huvudbiblioteket och den 16 augusti i Kista och Södertälje.

Vill du återlämna material gör du det via bokinkastet utanför huvudbibliotekets entré. Bokinkastet där är öppet hela sommaren. Bokinkasten i Kista och Södertälje kommer att vara stängda 24 juni–6 augusti.

Åtkomst till elektroniskt material utanför campus

Som student eller anställd med ett KTH-konto har du automatiskt tillgång till allt elektroniskt material via biblioteket, var du än befinner dig.

Åtkomst till elektroniskt material.

Boka handledning

Bibliotekarie håller onlinehandledning på balkongen

Under sommaren finns inga bokningsbara tider i kalendern för handledning, men den som behöver hjälp kan skriva till oss på biblioteket@kth.se  så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa till.

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar är du som vanligt alltid välkommen att kontakta oss. Under sommaren svarar vår digitala kundtjänst på mejl och telefon måndag–fredag.

Telefon: 08-790 70 88 (11–13)

E-post: biblioteket@kth.se  (12–14)

Chatten (kth.se/biblioteket) är stängd 25 juni–2 augusti och sedan öppen 12–14 fram till och med 13 augusti.

Glad sommar önskar KTH Biblioteket!

Kort om terminsstarten

Under våren har KTH Biblioteket hållit öppet med begränsade öppetider och med uppmaningen att inte komma in till campus i onödan.

Förhoppningen är att höstterminen kommer att vara mer som vanligt, och vi kommer att gå tillbaka till våra ordinarie öppettider på huvudbiblioteket från och med måndag 30 augusti. Det innebär att vi har öppet 8–21 måndag till torsdag, 8–19 på fredagar och 10–16 på lördagar. Naturligtvis med reservation för att smittläget och förhållningsreglerna från myndigheter förändras.

Vi är väldigt glada att kunna välkomna alla våra besökare till hösten, men det kommer att vara fortsatt viktigt att försöka hålla avståndet, och att stanna hemma vid minsta symtom på sjukdom.

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se
Tillhör: KTH Biblioteket