Biblioteksservice under sommaren 2022

Publicerad 2022-05-23

Under sommaren har KTH Biblioteket begränsade öppettider och begränsad service, men vår digitala support är öppen alla vardagar under hela sommaren.

Öppettider under sommaren

Du kan alltid se veckans öppettider på sidan Öppettider och kontakt

Huvudbiblioteket

Datum Öppettider
Måndag 27 juni – fredag 1 juli 10.00–14.00
Lördag 2 juli – söndag 7 augusti Stängt
Måndag 8 augusti – fredag 12 augusti 10.00–14.00
15 augusti – 26 augusti måndag–fredag 10.00–18.00 (Meröppet 8–10.00)
Ordinarie tider från 29 augusti Ordinarie tider

Våra bibliotek i Kista och Södertälje

Du kan se sommarens aktuella öppettider på sidan Öppettider och kontakt

Lån, reservationer och beställningar

Sommarlån

Huvudbiblioteket: Alla lån från 2 juli (förutom fjärrlån) är över sommaren förlängda till tidigast 7 augusti.

Södertälje & Kista: Alla lån från 10 juni (förutom fjärrlån) är över sommaren förlängda till tidigast 15 augusti

Vill du veta vilken lånetid som gäller för just dina lån, logga in på ditt bibliotekskonto .

Från 1 juni till 8 augusti går det inte att reservera böcker.

Beställningsformuläret för böcker och artiklar är stängt från 22 juni och öppnar igen 15 augusti. Anställda kan dock beställa artiklar fram till 3 juli.

Vill du återlämna material gör du det via bokinkastet utanför huvudbibliotekets entré. Bokinkastet där är öppet hela sommaren. Bokinkastet i Kista är stängt från 17 juni och i Södertälje är bokinkastet stängt från 24 juni.

Åtkomst till elektroniskt material utanför campus

Som student eller anställd med ett KTH-konto har du automatiskt tillgång till allt elektroniskt material via biblioteket, var du än befinner dig.

Åtkomst till elektroniskt material.

Boka handledning

Under sommaren finns inga bokningsbara tider i kalendern för handledning, men den som behöver hjälp kan skriva till oss på biblioteket@kth.se  så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa till.

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar är du som vanligt alltid välkommen att kontakta oss. Under sommaren svarar vår digitala kundtjänst på mejl och telefon. 8 juni–12 augusti måndag–fredag har telefonen öppet kl 10–12.

E-post: biblioteket@kth.se

Chatten är stängd 24 juni–12 augusti och sedan har vi ordinarie öppettider för både telefon och chatt.

Glad sommar önskar KTH Biblioteket!

Om terminsstarten

Höstterminen hägrar! Flera program kommer vara inbjudna till biblioteket för schemalagda introduktioner för nya studenter. Om ditt program inte har en schemalagd introduktion så kan du själv anmäla dig till våra introduktioner för nya studenter.

På sidan Ny student på biblioteket  finns en kort beskrivning av vad som är bra att känna till om biblioteket som ny student.

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se
Tillhör: KTH Biblioteket