Blir en av årets unga forskare på Stockholm International Youth Science Seminar!

Publicerad 2019-05-22

KTH söker en forskare mellan 18-25 år som vill få chansen att delta i det prestigefyllda forskningsseminariet Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS) under Nobelveckan 4-11 december 2019.

SIYSS är ett program som årligen arrangeras av Förbundet Unga Forskare. Varje år får 25 av världens främsta unga forskare en exklusiv chans att presentera ett eget forskningsprojekt och delta i spännande aktiviteter och exklusiva evenemang knutna till Nobelveckan.

KTH söker nu en kandidat till årets SIYSS som går av stapeln den 4-11 december.

Sista ansökningsdag är söndagen den 1 september.

För att söka ska du:

• ha fyllt 18 senast den 4 december, men ännu inte 25 år den 12 december, 2019
  • ha utfört ett forskningsprojekt vid KTH
  • tala flytande engelska och kunna presentera ditt projekt inför publik
  • ha utfört ett forskningsprojekt inom biologi, kemi, fysik, miljövetenskap, medicin, fysiologi, matematik, ingenjörsvetenskap eller en kombination av dessa. Litteraturstudier godtages ej. Forskningsprojektet kan vara i form av ett examensarbete, doktorandstudier eller liknande.

Följande dokument ska bifogas i din ansökan:

• Ditt CV och ett personligt brev
  • Projektbeskrivning (max 3000 tecken eller en A4)
  • Rekommendationsbrev från din handledare

Anmäl dig här senast 1 september!

För mer information om arrangemanget och ansökningsprocessen, kontakta koordinator Sara Akramy på telefon: 073-270 28 79, eller e-post: akramy@kth.se

Du kan läsa mer om SIYSS på Unga Forskares webbplats  eller Facebook .

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se
Tillhör: KTH Biblioteket