KTH Bibliotekets service med anledning av Covid-19

Publicerad 2020-03-16

Här hittar du KTH Bibliotekets samlade information med anledning av Coronaviruset.

Här kan du läsa KTH:s information angående det nya Coronaviruset (Covid-19)

Bibliotekets lokaler är stängda

KTH Biblioteket håller stängt tills vidare med anledning av det nya Coronaviruset.

Under denna period kan du fortfarande nå oss via telefon, chatt och mejl och alla KTH-are kommer åt våra e-resurser som vanligt.

Lånetider, reservationer och återlämning

Dina lån hos KTH Biblioteket lånas om automatiskt var fjortonde dag och maxgränsen för hur länge en bok totalt får lånas har förlängts. För närvarande kan inga reservationer läggas. Under perioden kommer inga förseningsavgifter att tas ut. Om du ändå får krav kan du bortse från det.

Vill du veta vilken lånetid som gäller för just dina lån loggar du in på ditt bibliotekskonto .

All återlämning av böcker sker i bokinkastet vid huvudbiblioteket.

Under perioden som biblioteket håller stängt går det inte att reservera, låna eller beställa tryckt material. Tidigare reserverade böcker kommer inte att lämnas ut. Vi hänvisar istället till våra elektroniska resurser.

Är du student eller anställd på KTH och har brådskande behov av att komma åt våra tryckta samlingar försöker vi hjälpa till efter bästa förmåga. Hör av dig med dina önskemål via chatt eller e-post. Är du inte anknuten till KTH kan vi tyvärr inte hjälpa dig under perioden som biblioteket håller stängt.

Databaser och e-resurser

Våra e-resurser och databaser kommer du som student eller anställd på KTH åt som vanligt och det går fortfarande bra att beställa elektroniskt material.

Klicka här för att se alla databaser och söktjänster

Utökad möjlighet till digital handledning

För att kunna ge alla studenter stöd i sina studier erbjuder vi utökad möjlighet till handledning och talboksintroduktion via zoom. Du behöver inte ha något särskilt program installerat, vi skickar en länk som du går in på när det är dags för handledning.

Klicka här för att boka handledning från KTH Biblioteket

Åtkomst till elektroniskt material utanför campus

Som student eller anställd med ett KTH-konto har du automatiskt tillgång till allt elektroniskt material via biblioteket, även om du arbetar på distans.

Klicka här för att läsa mer om hur du kommer åt material utanför campus

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar är du som vanligt alltid välkommen att kontakta oss.
Telefon: 08-790 70 88 (9.00–16.00)
E-post: biblioteket@kth.se
Chatt: 9.00-16.00