Kurs i Data Carpentry

Publicerad 2019-10-14

Välkommen till en kurs i Data Carpentry den 13-14 november. Ta chansen att lära dig mer om att hantera data i olika mjukvaruprogram.

Kursen ges av KTH i samarbete med Karolisnka institutet och Stockholms universitet.

Kursen ges på engelska och riktar sig främst till doktorander som arbetar med kalkyler och vill förbättra sin datahantering.

För plats på kursen gäller först till kvarn, men förtur ges till dem som kan delta båda dagarna.

Kursplan

• Dag 1
    13 november, klockan 9.00 – 16.30: Introduktion till Data (Regular Expressions). Open Refine.
  • Dag 2
    14 november, klockan 9.00 – 16.30: Introduktion to Unix Shell. Databaser and SQL.

Få mer information om kursplanen, förutsättningar för deltagande och registrering nedan.

Data Carpentry Course

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se