Nu söker vi en systembibliotekarie

Publicerad 2019-07-30

KTH Biblioteket söker en bibliotekarie med inriktning mot system. Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig till och med 2020-05-31. Möjlighet till förlängning finns. Sista ansökningsdag är den 25 augusti.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utveckla våra bibliotekssystem så att vi kan erbjuda våra användare ett ännu bättre stöd. Du kommer att fungera som en brygga mellan verksamhet och system och arbeta med att utveckla och förbättra systemstödet för bibliotekets arbetsprocesser i en mindre arbetsgrupp.

Kvalifikationer

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Det är meriterande om du också har läst systemvetenskap, datateknik, informationsteknik, är systemutvecklare eller ingenjör. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med bibliotekssystem, metadata, Libris eller Libris XL. Har du arbetat med att leda projekt ser vi det som en fördel. Det är också bra om du har erfarenhet av att arbeta agilt och med användarcentrerade metoder. God kommunikativ förmåga på både svenska och engelska är ett krav.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Personliga egenskaper

Som person är du flexibel, självgående och har god känsla för service. Du har förmågan att bidra till ett positivt och utvecklingsinriktat arbetsklimat. Du hittar lösningar, ser helhetsbilden och är bra på att samarbeta.

Läs mer om tjänsten och ansök här

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se
Tillhör: KTH Biblioteket
Senast ändrad: 2019-07-30