Till innehåll på sidan

Välkommen till en ny termin på biblioteket!

Publicerad 2021-05-27

På biblioteket hittar du studieplatser, böcker och elektroniska resurser. Vi erbjuder också handledning, undervisning, föreläsningar och seminarier.

Öppet med ordinarie öppettider igen

Den här höstterminen kommer vi än en gång ha ordinarie öppettider när vi välkomnar alla studenter tillbaka till campus. Från 16 augusti har huvudbiblioteket öppet vardagar 8–18, och från och med 30 augusti har vi öppet 8–21 måndag till torsdag, 8–19 fredag och 10–16 lördagar. Biblioteken i Kista och Södertälje är öppna från 9 augusti och bemannade från 16 augusti.

Notera att mellan 8 och 9.30 på morgnarna är huvudbiblioteket endast tillgängligt för KTH-studenter och anställda med passerkort. Entréhallen är öppen för alla från 8.

mätare som visar att beläggningen i biblioteket är 8 %

Läs mer om våra öppettider här

Det är även fortsatt viktigt att vi alla hjälps åt att försöka hålla avståndet, och att stanna hemma vid minsta symtom på sjukdom. KTH Biblioteket kommer i inledningen av terminen att ha ett begränsat antal besökare i biblioteket, och vi kommer naturligtvis också ha handsprit och desinfektionsmedel tillgängligt i lokalerna.

Vi har satt upp sensorer för att besökare ska kunna veta hur många som finns på plats i biblioteket, om du vill planera ditt besök hos oss.

Se hur besöksläget är just nu

Tveka inte att kontakta oss om du känner dig otrygg på något sätt, eller om du tycker att det finns något vi kan göra för att öka säkerheten för våra besökare.

Hitta studieplatser och boka grupprum

På KTH Biblioteket finns gott om studieplatser, både tysta salar och salar som lämpar sig bättre för grupparbeten, och här finns också datorplatser och skrivare. Som KTH student kan man boka ett av våra grupprum på huvudbiblioteket.

Se en guidad visning av huvudbiblioteket

Två kvinnor går genom bibliotekshallen

Aktivera ditt bibliotekskonto

Det första du ska göra som ny student är att aktivera ditt bibliotekskonto. Med bibliotekskontot kan låna böcker och komma åt alla våra elektroniska resurser.

Aktivera ditt bibliotekskonto

Kom åt elektroniskt material utanför campus

Som student eller anställd med ett KTH-konto har du automatiskt tillgång till allt elektroniskt material via biblioteket, även om du arbetar på distans.

Läs mer om hur du kommer åt material utanför campus

Handledning

Du som vill ha hjälp med exempelvis informationssökning, skrivande eller referenshantering kan boka handledning hos oss. Vi erbjuder även undervisning och öppna seminarier. 

Var med på öppna föreläsningar och seminarier

Varje termin ger KTH Biblioteket flera olika föreläsningar och seminarier i allt ifrån referenshantering och retorik till populärvetenskapliga föreläsningar och TED talks.

Titta gärna i vår kalender för att se alla evenemang

Använd talsyntesen Tortalk

Alla studenter på KTH har gratis tillgång till Tortalk på sin dator. Tortalk läser upp digitala texter och är ett bra hjälpmedel för den som har svårt att ta till sig tryckt text. Den är också ett bra verktyg för alla som gärna läser med både ögonen och öronen.

Läs mer om Tortalk

Thumb like

Följ oss i sociala medier

KTH Biblioteket finns på Facebook och Instagram. Följ oss gärna så du håller dig uppdaterad om våra nyheter och evenemang.

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp.

Telefon: 08-790 70 88 (11–13)
E-post: biblioteket@kth.se
Chatt: kth.se/biblioteket (9–16)

Välkommen!

En kort introduktionsfilm om biblioteket

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se
Tillhör: KTH Biblioteket
Senast ändrad: 2021-05-27