Till innehåll på sidan

Välkommen till ett nytt år på biblioteket!

Publicerad 2021-01-07

På biblioteket hittar du studieplatser, böcker och elektroniska resurser. Vi erbjuder också handledning, undervisning, föreläsningar och seminarier online via Zoom. Tänk på att alltid hålla avstånd och att bara besöka biblioteket när du måste för dina studier eller din forskning.

Två kvinnor går genom bibliotekshallen

Aktivera ditt bibliotekskonto

Det första du ska göra som ny student är att aktivera ditt bibliotekskonto. Med bibliotekskontot kan låna böcker och komma åt alla våra elektroniska resurser.

Aktivera ditt bibliotekskonto

Kom åt elektroniskt material utanför campus

Som student eller anställd med ett KTH-konto har du automatiskt tillgång till allt elektroniskt material via biblioteket, även om du arbetar på distans.

Läs mer om hur du kommer åt material utanför campus

Databaser och e-resurser

Våra e-resurser och databaser kommer du som student eller anställd på KTH åt som vanligt och det går fortfarande bra att beställa elektroniskt material.

Se alla databaser och söktjänster

Digital handledning

Du som vill ha hjälp med exempelvis informationssökning, skrivande eller referenshantering kan boka handledning hos oss. Vi erbjuder även undervisning och öppna seminarier. 

Var med på öppna föreläsningar i Zoom

Varje termin ger KTH Biblioteket flera olika föreläsningar och seminarier i allt ifrån referenshantering och retorik till populärvetenskapliga föreläsningar och TED talks.

Titta gärna i vår kalender för att se alla evenemang

Använd talsyntesen TorTalk

Alla studenter på KTH har gratis tillgång till TorTalk på sin dator. TorTalk läser upp digitala texter och är ett bra hjälpmedel för den som har svårt att ta till sig tryckt text. Den är också ett bra verktyg för alla som gärna läser med både ögonen och öronen.

Läs mer om TorTalk

Thumb like

Följ oss i sociala medier

KTH Biblioteket finns på Facebook och Instagram. Följ oss gärna så du håller dig uppdaterad om våra nyheter och evenemang.

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp.

Telefon: 08-790 70 88
E-post: biblioteket@kth.se
Chatt: 9.00-16.00 

Välkommen!

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se
Tillhör: KTH Biblioteket
Senast ändrad: 2021-01-07