Välkommen till ett nytt år på biblioteket!

Publicerad 2020-01-07

På biblioteket hittar du studieplatser, böcker och elektroniska resurser. Vi erbjuder också handledning, undervisning, öppna föreläsningar och utställningar.

Två kvinnor går genom bibliotekshallen

Aktivera ditt bibliotekskonto
Det första du ska göra som ny student är att aktivera ditt bibliotekskonto. Med bibliotekskontot kan låna böcker och komma åt alla våra elektroniska resurser.
Klicka här för att aktivera ditt bibliotekskonto.

Hitta studieplatser och boka grupprum
På KTH Biblioteket hittar du både tysta studieplatser och grupparbetsplatser. Här finns också fasta datorer, skrivare och skanner. Du som är KTH-student har möjlighet att boka ett av bibliotekets 15 grupprum. Klicka här för att boka ett grupprum.

Hyr terminsskåp och låna förvaringsskåp
På Huvudbiblioteket finns möjlighet att hyra terminsskåp eller boka förvaringsskåp Terminsskåpen släpps den 20 januari och kan hyras för 400 kronor. Förvaringsskåp finns i kapprummet på plan 1 och kan lånas över dagen. Nyckel lånas i informationsdisken med ditt bibliotekskonto.

Boka handledning och undervisning
Du som vill ha hjälp med exempelvis informationssökning, skrivande eller referenshantering kan boka handledning hos oss. Vi erbjuder även undervisning och öppna seminarier.

Gå på öppna föreläsningar och utställningar
Varje termin ger KTH Biblioteket flera olika föreläsningar och seminarier i allt ifrån referenshantering och retorik till populärvetenskapliga föreläsningar som hur vargen blev hund eller om teknologisk och musikalisk utveckling i hiphop. Vi har också olika utställningar i bibliotekshallen. Titta gärna i vår kalender för att se våra evenemang.

Använd talsyntesen TorTalk
Alla studenter på KTH har gratis tillgång till TorTalk på sin dator. TorTalk läser upp digitala texter och är ett bra hjälpmedel för den som har svårt att ta till sig tryckt text. Den är också ett bra verktyg för alla som gärna läser med både ögonen och öronen.
Här kan du läsa mer om TorTalk

Thumb like

Följ oss i sociala medier
KTH Biblioteket finns på Facebook och Instagram. Följ oss gärna så du håller dig uppdaterad om våra nyheter och evenemang.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp.

Du når oss på e-post: biblioteket@kth.se  och telefon: 08-790 70 88, och du är alltid välkommen att besöka oss på KTH Campus, KTH Kista eller KTH Södertälje.

Välkommen!

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se