Välkommen till KTH Biblioteket

Publicerad 2020-08-10

I höst är vi lite extra glada att kunna välkomna både nya och gamla besökare när biblioteket öppnar igen. Här hittar du all information du behöver om bibliotekets service under höstterminen.

En kille läser en tidning i biblioteket

Öppet med social distansering

KTH Biblioteket har vidtagit flera åtgärder för att minska spridningen av Covid-19.

• Vi har begränsat antalet sittplatser i biblioteket
  • Vi har ställt ut handsprit och desinfektionsmedel på ett antal platser
  • Vi har utökat vår digitala kundtjänst

Hjälp oss att följa Folkhälsmyndighetens riktlinjer. Viktigast av allt: tvätta händerna, stanna hemma om du är sjuk och håll avståndet!

Tveka inte att kontakta oss om du känner dig otrygg på något sätt, eller om du tycker att det finns något vi kan göra för att öka säkerheten för våra besökare.

Aktivera ditt bibliotekskonto

Det första du ska göra som ny student är att aktivera ditt bibliotekskonto. Med bibliotekskontot kan du låna böcker och komma åt alla våra elektroniska resurser.

Hitta studieplatser och boka grupprum

På KTH Biblioteket hittar du både tysta studieplatser och grupparbetsplatser. Här finns också fasta datorer, skrivare och skanner. Du som är KTH-student har möjlighet att boka ett av bibliotekets 15 grupprum. Observera att man under rådande omständigheter får vara max fyra personer per grupprum.

Hyr terminsskåp och låna förvaringsskåp

Under höstterminen 2020 hyrs inga skåp ut på terminsbasis. På huvudbiblioteket finns förvaringsskåp i kapprummet på plan 1 på som kan lånas över dagen. Nyckel lånas i informationsdisken med ditt bibliotekskonto.

Boka handledning och undervisning

Du som vill ha hjälp med exempelvis informationssökning, skrivande eller referenshantering kan boka handledning hos oss. Vi erbjuder även undervisning och öppna seminarier.

Delta på föreläsningar och seminarier via Zoom

Varje termin ger KTH Biblioteket flera olika föreläsningar och seminarier i allt ifrån referenshantering och retorik till populärvetenskapliga föreläsningar om blandade ämnen. Under höstterminen ges alla evenemnang online via Zoom.

Använd talsyntesen TorTalk

Alla studenter på KTH har gratis tillgång till TorTalk på sin dator. TorTalk läser upp digitala texter och är ett bra hjälpmedel för den som har svårt att ta till sig tryckt text. Den är också ett bra verktyg för alla som gärna läser med både ögonen och öronen.

Följ oss i sociala medier

KTH Biblioteket finns på Facebook och Instagram. Följ oss gärna så du håller dig uppdaterad om våra nyheter och evenemang.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp.

Du når oss på e-post:  och telefon: 08-790 70 88, och du är alltid välkommen att besöka oss på KTH Campus, KTH Kista eller KTH Södertälje.

Välkommen!

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se