Vår service under december och januari

Publicerad 2020-12-01

Detta gäller på KTH Biblioteket till och med 24 januari med anledning av de skärpta allmänna nationella råden.

Öppettider

Mellan 7 och 24 januari kommer lokalerna på huvudbiblioteket att vara öppna två timmar om dagen för låneärenden. Dessa öppettider är:

Måndag–fredag 12-14

På biblioteket i Kista har vi meröppet, vilket betyder att anställda och studenter kommer in med sina passerkort. Biblioteket i Södertälje har helt stängt.

Alla våra digitala tjänster är dock tillgängliga som vanligt!

Här hittar du alla våra öppettider

Lån och återlämning av böcker

Vi har förlängd lånetid när biblioteken har stängt. Vill du veta vilken lånetid som gäller för just dina lån loggar du in på ditt bibliotekskonto .

Vill du återlämna material utanför våra öppettider gör du det via bokinkastet utanför Huvudbibliotekets entré. Det gäller även material som lånats från Kista eller Södertälje. Kom ihåg att du alltid kan återlämna böcker i bibliotekets bokinkast under alla tider på dygnet.

Reservationer

Möjligheten att reservera böcker för upphämtning till och från Kista och Södertälje har stängt från den 7 december till och med 24 januari.

Huvudbiblioteket har öppet för reservationer, men upphämtningstiden kan vara något längre än vanligt.

Böcker i våra externa magasin

Med anledning av de skärpta allmänna råden levereras för närvarande inga tryckta böcker eller annat material från KTH Bibliotekets externa magasin. Vänligen återkom efter den 24 januari med din beställning om det gäller fjärrinlån eller inköp av tryckta böcker. E-böcker och artiklar levereras som vanligt.

Åtkomst till elektroniskt material utanför campus

Som student eller anställd med ett KTH-konto har du automatiskt tillgång till allt elektroniskt material via biblioteket, även om du arbetar på distans.

Läs mer om hur du kommer åt material utanför campus

Databaser och e-resurser

Våra e-resurser och databaser kommer du som student eller anställd på KTH åt som vanligt och det går fortfarande bra att beställa elektroniskt material.

Se alla databaser och söktjänster

Digital handledning

Vi erbjuder handledning och talboksintroduktion via zoom. Du behöver inte ha något särskilt program installerat, vi skickar en länk som du går in på när det är dags för handledning.

Boka handledning från KTH Biblioteket

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar är du som vanligt alltid välkommen att kontakta oss.
Telefon: 08-790 70 88 (09.00–16.00)
E-post: biblioteket@kth.se
Chatt: 9.00-16.00 (12.00–16.00)