Publicera Open Access – vi betalar

KTH Biblioteket har nu möjlighet att täcka dina kostnader för Open Access-publicering.

Kontrollera följande innan du skickar in din artikel till ett förlag för publicering:

  • ”Corresponding author” måste vara anställd på KTH. (Huvudansvarig författare, den person som skickar in manuskriptet och sköter kontakten med förlaget i samband med publicering.) 

  • Alla KTH-författares affiliering (institutionstillhörighet) måste anges på ett tydligt sätt i artikeln och i förlagets manushanteringssystem. 

  • Använd din KTH e-post adress som slutar på ”kth.se”. Det säkerställer identifieringen av KTH-författare och berättigade artiklar.

  • Kontrollera om det finns ett förbetalt avtal och följ instruktionerna så att din artikel registreras korrekt. 

Förbetalda Open Access-avtal för KTH-forskare

För enstaka publiceringar utanför de nationella och egna avtalen:

Skicka e-post till biblioteket@kth.se  med uppgifter om artikel/tidskrift. Observera att "corresponding author" ska inneha anställning vid KTH.

*) En hybridtidskrift är en tidskrift som i grunden är prenumerationsbaserad, men där enskilda artiklar kan göras open access, vanligtvis genom att betala en publiceringsavgift (article processing charge eller APC). 

**) En ren eller gold open access-tidskrift innehåller artiklar som är fritt tillgängliga för alla, ingen prenumeration behövs. För att publicera i en ren open access-tidskrift behöver man vanligtvis betala en publiceringsavgift (article processing charge eller APC).

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se
Tillhör: KTH Biblioteket
Senast ändrad: 2020-06-29