Till innehåll på sidan

Insticksprogrammet Lean Library Access

Lean Library Access är ett insticksprogram som hjälper dig att hitta och komma åt bibliotekets abonnerade e-resurser, som publikationer och söktjänster. Särskilt användbart är tillägget om du sitter utanför campus och därmed inte har automatisk åtkomst till resurserna.

Installera Lean Library Access

Besök webbsidan nedan och klicka på "Download" för den webbläsare som du använder. Följ sedan instruktionerna för att installera. Tänk på att läsa igenom villkoren innan du godkänner nedladdningen. Lean Library Access fungerar för närvarande endast för webbläsare på datorer och inte på mobiltelefoner och surfplattor.

Ladda ner Lean Library Access till din webbläsare här

Hur det fungerar

Pop-uprutan som visas när Lean Library har omdirigerat för åtkomst.

Om du befinner dig utanför campus och exempelvis har sökt fram en artikel på en förlagsplattform som ingår i bibliotekets abonnemang, så kommer tillägget att automatiskt styra om din webbläsare för inlogging med ditt KTH-konto och du kommer sedan åt det abonnerade innehållet.

Hittar du information om en bok eller artikel när du inte befinner dig på den abonnerade webbplatsen kan Lean Library Access ändå, om möjligt, hänvisa dig till den plats där innehållet finns tillgängligt. Du kan även bli hänvisad till en fritt tillgänglig version av artikeln eller till bibliotekets beställningsformulär för böcker och artiklar.

Ikonen för webbläsartillägget Lean Library Access

För viss information visas inte poppupprutan automatiskt, exempelvis om det handlar om mindre viktig information eller om du har stängt ner poppupprutan manuellt. Du kan alltid klicka på tilläggets ikon för att se aktuellt meddelande. När tillägget är aktivt är ikonen grönmarkerad.

Avinstallera Lean Library

Om du som student eller anställd slutar på KTH har du inte längre tillgång till bibliotekets informationsresurser. Då kan du enkelt avinstallera Lean Library genom att klicka på Lean Library-ikonen i din webbläsare och välja "Ta bort".

Har du frågor om Lean Library Access: Kontakta biblioteket

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se
Tillhör: KTH Biblioteket
Senast ändrad: 2021-12-17