Åtkomst till elektroniskt material

Som student eller anställd på KTH har du automatiskt tillgång till allt elektroniskt material via biblioteket genom ditt KTH-konto.

Övriga användare är välkomna att besöka något av våra bibliotek. Vi har tidsbegränsade gästdatorer som kan användas för att nå elektroniskt material.

Problem med åtkomst till elektroniskt material

Om du har problem med att komma åt elektroniskt material ber vi dig att felanmäla problemet så att vi kan undersöka vad det beror på och åtgärda det. Beskriv problemet så utförligt som du kan och om du befann dig på eller utanför campus när du försökte nå materialet. Det underlättar om du har möjlighet att skicka med en skärmdump på felmeddelandet.

Felanmäl åtkomst till elektroniskt material

Kom åt elektroniskt material utanför campus

Om du sitter utanför KTH:s nätverk behöver du logga in via bibliotekets proxyserver för att komma åt elektroniskt material. Via bibliotekets webbsidor och söktjänsten Primo blir du automatiskt omdirigerad för inloggning. För att komma åt resurserna krävs att du är registrerad som student eller anställd på KTH.

Insticksprogrammet Lean Library Access

Lean Library Access är ett insticksprogram till din webbläsare som hjälper dig att hitta och komma åt bibliotekets abonnerade e-resurser och är särskilt användbart om du sitter utanför Campus.

Läs mer om Lean Library Access

Bookmarklet

Dra och släpp denna KTHB proxy-länk  till bokmärkesfältet eller högerklicka på den och spara som bokmärke. När du sedan vill komma åt visst material, men inte är inloggad via bibliotekets proxy-server, klickar du på bokmärket så laddas sidan om via bibliotekets proxyserver och du får tillgång (såvida det är material som KTH Biblioteket abonnerar på). 

VPN

Om du är ansluten till KTH:s nätverk via VPN (Virtual Private Network) kommer du också i många fall åt abonnerade e-resurser. Om du får problem med en viss resurs via VPN prova då istället med någon av metoderna ovan.

Läs mer om hur du ansluter dig via VPN hos IT-support

Direktinloggning med KTH-ID

Somliga resurser går att logga in direkt på med ditt KTH-konto. Sådan inloggning finner du ofta under rubriker som "Sign in via your institution" och du får sedan söka fram KTH för att bli skickad till KTH:s inloggningstjänst. 

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se
Tillhör: KTH Biblioteket
Senast ändrad: 2019-09-06