Hoppa till innehåll

Webbutveckling, systemförvaltning och design

Our take on web, social media and other tech stuff. From the people behind www.kth.se

Future of Web Apps 2014 i London


fowa

Hemkomna från London och konferensen Future of Web Apps 2014 summerar vi här intrycken och nyheterna från några av världens mest framstående personer och företag inom webbutveckling…. och vi som åkte var @patricjansson och @niklasolsson.

API first!

kth-api-fowaAPI:er blir en allt viktigare del av dagens webbutveckling, dels för att möjliggöra integration mellan system (både interna och externa) för ökad effektivitet och mer användbara datastrukturer men också för att möjliggöra en bredare användning av sitt data på sätt som man själv aldrig skulle komma på eller ha resurser till att utveckla internt. Användarna sitter på behoven och ger man dem dessutom möjligheten att använda sitt data kan bra saker hända.

Förutom själva API:et så är dokumentationen om det otroligt viktigt för att få utvecklare att prova på och börja använda det. Har man ett väl utformat API med en bra dokumentation som innehåller exempel, är det lättare att komma igång och chanserna ökar dramatiskt att få upp användarbasen/den kritiska massan.

API:er i våra webbläsare

Under API-spåret var det många sessioner som visade hur man kan använda och utnyttja API:erna i våra webbläsare. Det är dock svårt att se nyttan med dessa i många fall men vissa var intressanta.

Dock är det största problemet fortfarande kompatibilitet. För i princip varje exempel som visades så följdes det av en slide för vilka webbläsare stödjer/inte stödjer den funktionen.

Javascript är det enda som gäller just nu

JavaScript, JavaScript och JavaScript

Jayeoman_toolset_k50sokvascript börjar bli moget, kanske kan man säga att det till och med börjar blir mer enterpriseaktigt och ramverk finns det massor av. Det innebär att många av de saker som andra programmeringsmiljöer haft börjar komma även här.

Mer fokus på byggprocesser, versionshantering och pakethantering. Under ett antal föreläsningar gick man igenom Grunt, Bower, Yeoman och Gulp. Självklart pratades det om Node och GitHub också 🙂

Summa summarum var det en intressant och givande konferens som gav en hel del nya insikter och kontakter men även en klapp på axeln då det visade sig att vi ligger rätt långt fram inom vissa av dessa områden på KTH.

@niklasolsson & @patricjansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *