Hoppa till innehåll

Webbutveckling, systemförvaltning och design

Our take on web, social media and other tech stuff. From the people behind www.kth.se

Läs mer tillsammans!

Building Microservices: Designing Fine-Grained Systems

Det är svårt att ta sig tid att läsa böcker man vet att man borde läsa när man jobbar som vi gör. Det finns nästan alltid något intressant att ta sig ann som gör att man, mot bättre vetande inte tar sig den tiden man borde.

Hur bryter man spiralen?

Det finns många sätt så klart, men ett sätt som vi använder är en klassisk bokklubb där vi tillsammans läser en bok och pratar om den under arbetstid. Under ca 2 veckor ska man själv läsa ett kapitel och sen samlas vi på ett bestämt datum med en kaffe och pratar om det vi läst. När hela gruppen gör detta tillsammans så slipper man ”jag sviker”-känslan. Om man inte hinner så kan man i alla fall delta i diskussionerna,  och kanske läsa nästa kapitel, en fördel med faktaböcker :).

Under hösten har vi läst Building Microservices. Boken beskriver högt och lågt hur man ska tänka när man bygger mikrotjänster. Från tanke till driftsmiljöer. Vi har visserligen byggt just mikrotjänster under många år, men när man samlas över teamgränser och pratar så märker man att det alltid finns olika syn på desgin, processer och verktyg. Diskussionerna är minst lika viktiga som det man faktiskt lär sig i själva boken. Själva boken var till hälften riktad till utvecklare och till andra häften riktad till personer som mig som ligger i gränslandet DevOps / Continuous Delivery.

Jag ger den 4 av 5 KTH-loggor.

Har du ett tips på en bok för oss att läsa under våren, tipsa oss gärna i en kommentar nedanför!

En kommentar till “Läs mer tillsammans!”

  1. Wikipedia är minst lika bra som experternas böcker. Jag har KTH-examen – har du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *