Hoppa till innehåll

Webbutveckling, systemförvaltning och design

Our take on web, social media and other tech stuff. From the people behind www.kth.se

Nyttjandecykeln inom Utvecklingsgruppen

Tekniker och metoder vi jobbar med JUST NU!

Vi har i en tidigare post beskrivit vad nyttjandecykeln hjälper oss i att göra teknik och metoder.

I Utvecklingsgruppen använder vi nyttjandecykel för att få konsensus kring val som berör vår dagliga verksamhet. Vi liksom alla verksamheter som funnit ett tag har en sprid flora av legacy blandat med det senaste cool:a. Det är enkelt att lägga till nytt. Lite svårare att sluta använda tekniker. Och ännu svårare att vet om man borde satsa eller sluta arbeta med t ex ett ramverk.

För oss så har nyttjandecykeln blivit ett sätt att samlas och gemensamt diskutera och få en tydligare bild på var vi som grupp står i våra val. Vi har valt att en gång i kvartalet samla alla som känner sig berörda av utveckling och gå igenom vår gemensama publikt öppna Trello-board där vi stoppat in allt vi jobbar med. Vi diskuterar de kort som vi känner kanske behöver flyttas och om det dykt upp nya kandidater som vi borde titta på.

Trello-tavlan blir sedan ett enkelt regelverk där allt från utvecklare till team-leads kan göra väl underbyggda teknik och metodval som vi som grupp står bakom.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.