Hoppa till innehåll

Webbutveckling, systemförvaltning och design

Our take on web, social media and other tech stuff. From the people behind www.kth.se

Nytt tema för KTH:s bloggar

Relaterat till det tidigare inlägget ”Ny design lanserad på www.kth.se” så har vi nu glädjen att meddela att vi  har fått in den nya designen på våra bloggar som använder KTH:s bloggtema.

Under det senaste halvåret har vi i webbteamet bl.a arbetet med ny grafisk design på www.kth.se samt underliggande webbapplikationer. Nu har turen kommit till det nya bloggtemat som tar avstamp ur denna design och som har fokus på enkelhet, tillgänglighet, läsbarhet och ett mer modernt utseende.

Exempel på bloggar som använder detta tema är:

KTH Style som grund

Det vi utgår ifrån även denna gång är ett koncept som vi kallar för KTH Style och som i sig är ett applikation och ett centralt bibliotek som förser respektive projekt med filer och guidelines för hur det är tänkt att användas.

KTH Style är under utveckling och är inte på något sätt klart men ger oss ändå en klar fördel när det kommer till att hålla ihop KTH-utseendet mellan olika applikationer som våra användare möter samt ett stöd för våra utvecklare i utvecklingsprocessen dels för att effektivisera arbetet men också genom guidelines kring enskilda komponenter och andra allmänna riktlinjer.

Fler applikationer har genomgått samma formresa och stöds av KTH Style och några av dessa kan du titta på här: