Slutspurt på studentlivet

Ikväll var det dags för möte i Kårfullmäktige igen. Har inte så många ursäkter att åka in till campus längre nu när jag exjobbar ute i Kista så det var gött att kliva av tunnelbanan vid Tekniska Högskolan och vandra uppför Drottning Kristinas väg i kvällssolen. Extra kul att se att den ståtliga, enorma banderollen (i bakgrunden på bilden) för Quarnevalen som går av stapeln 13 maj 🙂

På föredragningslistan för kvällens möte stod bland annat val av Vice Kårordförande samt en del andra poster för nästa läsår samt en diskussion om förtydliganden i kårens alkohol- och drogpolicy. Det är det näst sista mötet för läsåret och därmed en av de sista grejer jag gör inom studentlivet. Onekligen smått nostalgiskt. Jag kommer verkligen sakna gemenskapen, drivkraften och alla roliga upptåg jag har upplevt under de fem senaste åren.

 

 

Anställd!

Kontraktet är signerat och klart, när exjobbet är färdigt i augusti börjar jag på Ericsson! Jag kommer att arbeta med att designa elektronik för radiokretsar på systemnivå. Det känns sjukt spännande och jag ser verkligen fram emot det. Personligen tycker jag att det ska bli kul att jobba med något så hårdvarunära och utveckla kretsar som kommer användas i system över hela världen.

Det känns sjukt gött och tryggt att ha jobbet klart redan nu. Enligt statistik från KTH från 2015 hade hälften av alla studenter som gick ut då jobb innan de tagit examen. Det faktum att företaget just nu är inne i en rekryteringsfas och att jag gör mitt exjobb där har såklart hjälpt till.

I och med att det är löning/låning idag blev det till att fira på La Neta, en riktigt god och autentisk taco-restaurang!

 

Körsbärsblommor och vårbal

 

Nu blommar körsbärsträden för fullt i Kungsträdgården, och igår arrangerade Japanska föreningen i Stockholm en festival där man bland annat kunde köpa japansk mat, testa på olika aktiviteter och se på olika uppträdanden. Att beundra körsbärsblommorna om våren är en populär tradition i Japan och det är gött att det även uppmärksammas här i Stockholm 🙂

På kvällen hade det blivit dags för Elektros och MedTeks årliga vårbal! Det är en finsittning som brukar arrangeras någonstans utanför skolan och det bjuds på riktigt god mat och dryck. Det kommer besökare från andra sektioner, universitet och till och med länder. Det kanske ser lite formellt ut med frackarna och balklänningarna men det är ganska avslappnad stämning ändå, vi är ju trots allt studenter 🙂

Det här var min femte (och kanske sista) vårbal. Man är onekligen gamling i sammanhanget vid det här laget. Många som började samtidigt som jag var dock där igår och det är härligt vid såna här tillfällen när folk från alla faser av utbildningen samlas. Det visar på hur mycket glädje, energi och gemenskap det finns i studentlivet, och att det förs vidare från årskull till årskull. Det är verkligen en fin grej att få vara med om, allt som händer i både det stora och det lilla.

Jobbmöjlighet efter examen: rymdingenjör

Idag på väg hem från exjobbet stötte jag på Marcus Lind, en alumn från Elektro. Vi satt i styrelsen för sektionen tillsammans 2013 och numera jobbar han för Swedish Space Corporation (SSC). Låter rätt fett att jobba med att designa elektronik för rymdraketer!

På videon ovan kan du se uppskjutningen av det senaste projektet han var med i, som tydligen var Europas största forskningsraket någonsin. Raketen skjuts upp på ca 700 km höjd (Rymdstationen ISS ligger på ca 400 km) varpå ett gäng experiment utförs innan allt återvänder ner till jorden. Du kan läsa mer om projektet på dess hemsida samt i informationsbladet på den här länken. Dessutom finns det en 360-graders VR-video från uppskjutningen ifall du har ett par VR-glasögon att tillgå 🙂

 

 

This entry was posted in Jobb.

Glad påsk!

Gött med långhelg! På påsken är Stockholm ganska lugnt jämfört med hur det är i vanliga fall. Verkar som att många antingen åker och hälsar på släktingar i andra delar av landet eller åker ut till landställen.

Själv spenderade jag påskafton med familjen, som bor här i stan. I fredags passade jag på att besöka en nyöppnad bar på Söder som har ett gäng tv-spelskonsoler man kan använda. Gött koncept och ovanlig typ av utekväll!

Glöm inte att anmäla dig!

Nu på tisdag den 18 april stänger ansökan till höstens program! Om du känner dig det minsta sugen rekommenderar jag verkligen att du söker, det har man ingenting att förlora på 🙂 På den här länken kan du hitta mer info om alla KTHs program ifall du till exempel skulle vilja ha lite stöd i hur du ska rangordna olika utbildningar du är intresserad av.

Sista tentan någonsin inrapporterad!!!

Nu har det äntligen hänt, det som länge känts så avlägset: SISTA TENTAN ÄR OFFICIELLT AVKLARAD OCH INRAPPORTERAD! Det känns rätt sjukt. Som man har kämpat för detta! Nu kan jag fokusera helt på exjobbet och vara trygg i att det är det sista hindret jag behöver överkomma innan jag får examen. Jag har förvisso två småkurser kvar (Engelska för akademiska studier och Java för Pythonprogrammerare), men de ges online och består endast av inlämningsuppgifter så det känns som att det inte borde vara några problem att klara av dem parallellt med exjobbet 🙂

Dessutom lyckades jag dunka in ett A i den kurs inom Vågutbredning och Antenner som det har tagit mig fyra försök utspridda över tre år att klara! Att ha repeterat materialet så många gånger samt en mycket bättre och mer fokuserad studieteknik denna omgång gav tydligen resultat. Känns som en härlig avslutning på ens tentakarriär 🙂

This entry was posted in Studier.

Stockholm i mitt hjärta

I fredags strax efter klockan tre fick jag ett samtal från min lillasyster som skärrad frågade var jag befann mig någonstans. Jag svarade att jag var på kontoret i Kista och exjobbade, och fick sedan höra om vad som hade hänt på Drottninggatan.

Det blev en ganska kaotisk eftermiddag, när jag och två vänner som exjobbar på samma ställe satt och försökte få en översikt över läget. Eftersom all kommunaltrafik stängdes av hade vi inte så mycket val förutom att vänta på kontoret. Via alla olika kanaler kom det rapporter om skottlossning både här och var, till och med så nära som i Kista centrum. I efterhand visade det sig ju att ingen av dem stämde och att det framförallt handlade om att köpcentrum och andra offentliga platser utrymdes av säkerhetsskäl. Där och då var det dock svårt att bedöma vad som var sant och inte.

Till slut kunde vi få skjuts in till stan. Det var en konstig stämning på gatorna, med många som vandrade för att ta sig ut ur innerstan till en station där färdmedlen fortfarande gick.

Även om det var en orolig, osäker och obehaglig eftermiddag så var det såklart ingenting i jämförelse med vad de som var där under själva attentatet upplevde. Hela Stockholm står med dem nu.

Jag måste säga att jag är så jäkla stolt över hur Stockholms invånare, polis och räddningspersonal har hanterat hela händelsen. Det märktes verkligen att polisen hade förberett sig för ett sånt här scenario och gjorde allt rätt för att gripa attentatsmannen samt förhindra att något mer skulle hända. Hjälten i värdetransportbilen som körde före lastbilen och tutade för att varna folk borde tamejfan få medalj. Idag gick jag ner till Sergels torg och den värme, kärlek och sammanhållning som hängde i luften var otrolig. 

Jag känner mig inte rädd, men något har förändrats. Världen ter sig lite annorlunda än när jag vaknade upp i fredags morse. Det är sjukt att man har ett så begränsat sinne att man inte kan greppa den här typen av händelser förrän de kommer riktigt nära, men det är väl helt enkelt mänskligt. En sak är dock säker. Jag har aldrig känt så mycket kärlek till Stockholm som jag gör just nu. Vi står starka tillsammans.