Tre tips på serier

Ibland när man pluggar riktigt hårt kan det vara välbehövligt att stänga av hjärnan och bara förlora sig i en TV-serie. Här är några av mina favoriter:

  1. Mr. Robot – Hackerdystopi med mycket samhällskritik och psykologiska inslag där vi som tittare får följa Elliot, en IT-säkerhetsexpert som dras in i en kupp för att sänka ett globalt konglomerat. Det blir såklart extra intressant för mig med det tekniska perspektivet men det är även sjukt välproducerat, intressant historia och duktiga skådespelare.
  2. Westworld – Historia om en framtida, enorm nöjespark i Vilda Västern-tema fylld med AI-robotar som endast existerar för att bädda in besökarna i en fantasivärld där allting är tillåtet. Förutom produktionen och skådespelarinsatserna (t.ex. från Anthony Hopkins) bjuds det på många filosofiska och etiska reflektioner om vad till exempel ett medvetande eller intelligens egentligen är. Jag kände igen många av resonemangen från AI-kurser jag har tagit, och det gjorde såklart att intresset ökade. Man behöver dock inte vara speciellt insatt för att kunna njuta av det, historien i sig bjuder på en hel del vändningar som bokstavligt talat gav mig gåshud…
  3. Better Call Saul – Om du precis som jag satt som fastnaglad framför Breaking Bad så kan jag rekommendera spin-offen Better Call Saul, där vi får dyka in i advokaten Saul Goodmans bakgrundshistoria.  Många bekanta karaktärer dyker upp samtidigt som mycket av känslan och estetiken känns igen. Det är inte lika spännande och fartfyllt som i Breaking Bad, men lite mer komiskt och mer fokus på karaktärerna.

2 reaktion på “Tre tips på serier

  1. Emelie

    Tror du skulle gilla boken ”Do androids dream of electric sheep?”. Den tar upp samma AI-relaterade ämne som Westworld. Undvik filmen dock, då den helt missade budskapet som boken försökte förmedla.

Kommentarer inaktiverade.