Lön för mödan

Det är inte alltid en dans på rosor att plugga till civilingenjör. De senaste två veckorna har jag suttit fast med ett problem i exjobbet som jag inte kunnat komma förbi. Jag har vänt och vridit på det från olika vinklar för att få en viss digital krets att fungera men inte kommit på vad felet är. Det har tyvärr inte varit den typen av problem som min handledare kan hjälpa till med, annars är det snarare bra än dåligt att fråga om hjälp. Det är verkligen frustrerande när man fastnar så där, och jag har känt en del stress över att känna dagarna rinna iväg innan anställningen ska börja i augusti.

Idag på eftermiddagen kom jag dock äntligen på problemet och allt släppte! Hur jobbigt och frustrerande det än är att sitta fast så är det minst samma mängd lycka när man till slut klurar ut lösningen och stolt kan se ens skapelse vakna till liv. Det är värt varenda timme av hårslitande 🙂

På bilden nedan kan du se hur ett av programmen jag använder mig av ser ut. Tro det eller ej, men de röda strecken och siffrorna betyder faktiskt någonting och är mer eller mindre frukten av mitt examensarbete. Jag ska försöka förklara lite mer ingående i ett senare inlägg vad jag egentligen sysslar med i exjobbet, men just nu nöjer jag mig med att säga att jag nästan är klar med själva projektet och att det känns sjukt gött!

This entry was posted in Exjobb.