Jag avundas alla er

Blev extremt nostalgisk av denna video som kan få summera mina 5 år som student på Kungliga Tekniska Högskolan:

Jag avundas alla er som har studietiden framför er, ni har så mycket att se framemot! Själv gjorde jag det mesta av studentlivet och även om jag känner mig ”klar” med studier och studentliv så kliver jag in i nästa fas med nostalgi och fina minnen. Its about time.

Ps. Jag stormtrivs på min nya arbetsplats!

Två veckor av mitt nya liv

Det är nu andra veckan av mitt nya liv som biträdande projektledare på fastighetsbolaget Locum. Jag trivs verkligen superbra, som fisken i vattnet eller som handen i handsken, ja ni förstår. Det är fantastiskt att komma som nybakad civilingenjör och bli så fint välkomnad och omhändertagen på min nya arbetsplats.

Jag har fått lära mig otroligt mycket hittils och inser att det är nu den riktiga skolan börjar. Jag kommer få komplettera min 5-åriga utbildning varje dag, men det tror jag hör till, och det är även det som jag tycker är kul. Dagen jag slutar lära mig kommer mitt liv bli tråkigt.

Hittils har jag fått sitta med på möten och ”lyssna in” de projekt som jag ska arbeta i. Jag har fått gå på invigningsfest för projektkontoret som jag delvis arbetar på, det är ett kontor som är ihopsatt för att alla olika discpliner inom byggprojektet ska kunna arbeta tillsammans (arkitekter, byggingenjörer, projektledare …).

 

För vi vet att vi hade festat järnet på Stratumseind

Gissa om jag och mina vänner från Nederländerna blev glada igår kväll? Till och med spanska Jaime blev glad över Nederländernas fotbollsvinst mot Spanien.

Vi satt på facebook och blev nostalgiska, för vi vet att vi hade festat järnet på Stratumseind om vi fortfarande var ERASMUS-studenter i Eindhoven. Nu är alla mina internationella vänner utspridda på olika ställen i världen, det är få som är kvar där.

Inser än en gång hur GLAD jag är över att jag tog chansen att flytta till Nederländerna och plugga där i ett halvår. Jag kommer alltid att se det som ett andra hem här på jorden. Tänk om jag hamnar där igen någon gång?

Med detta så vill jag uppmana alla er som pluggar eller ska börja plugga på KTH. TA CHANSEN OCH ÅK PÅ UTBYTE! Det är en helt fantastisk upplevelse, och det är väldigt kul att ha vänner i världens alla hörn.

Sjukhuset ska byggas om och byggas ut medan verksamheten pågår

Första arbetsveckan är avslutad! Det absolut roligaste som hänt är att jag har introducerats till ett stort byggprojektsom jag kommer att vara med i. Det är ett stort projekt på St:Görans sjukhus här i Stockholm.  Sjukhuset ska byggas om och byggas ut medan sjukhusverksamheten pågår, vilket innebär otroligt många utmaningar. Förstå vad mycket jag kommer att få lära mig!!

Jag har fått bekanta mig med projektet genom att läsa på i projektrapporten och projektplanen. Jag har även fått bakgrundsinformation av duktiga projektledare som arbetat med projektet ett tag. Det känns extra kul att jag kan sitta med på möten och följa diskussioner, tack till min fantastiska master i byggprojektledning. Jag är LÅNGT ifrån fullärd men låter mig glädjas åt att jag förstår jag en hel del.

Är kunskapstörstig, och vill sätta alla åt på KTH i praktik, nu.  Vill se hur verkligheten för byggprojekt ser ut, lära mig det som inga byggprojektlednings-böcker någonsin kommer att dokumentera. Jag har bra förutsättningar, men det är först nu som den riktiga skolan börjar, har så grymt mycket att lära mig!

Hit me, jag är redo.

Första tanken

Här sitter jag efter tre dagar på mitt första jobb. Hittills har jag fått träffa massa personer som jag kommer att arbeta tillsammans med, bekantat mig med arbetsplatsen/-erna (det är flera kontor: huvudkontoret, projektkontoret, platskontoret), löst tekniska problem (med min nya arbetsdator), lärt mig hur jag kommer åt viktiga dokument etc.

Jag har också fått bekanta mig med projekt och försökt sätta mig in i hur en arbetar på Locum. Alla är snälla och hjälpsamma, jag känner mig grymt bra välkomnad hittils. Tror jag har hamnat på en bra arbetsplats.

Jag  bearbetar så många intryck, är helt moffad av intryck. Det är kul men också småjobbigt att vara ny. Jag matas med namn och försöker bilda mig en uppfattning om arbetsplatsen.

Sista före

20140608-162935.jpg
Blågrön utsikt från frukostbordet idag, accompagnerat av fransk mysmusik och skolsken

Njutit av min hemstad Uppsala hela långhelgen! Och så har jag spenderat sista dagen före mitt första riktiga jobb med att ta hand om mig själv.

Har bland annat varit ute och joggat 5,5 km, ätit frukost på päronens soliga altan, badat fotbad och målat om naglarna några gånger. Blev inte nöjd.

20140608-162950.jpg
Svett-mode efter min jogg/löp-runda, efterkänslan var amazing.

Nu är jag på väg tilbaka till Stockholm, sitter och trycker på en ersättningsbuss. Det är tågkaos.

Nu åker vi förbi Arlanda och jag tittar på Clarion Hotel Arlanda som höll på att byggas för två år sedan när jag var sommarpraktikant på bygget. Då kändes examenväldigt långt borta. But here i am.

Imorrn är det dags. KTHDerya goes ByggDerya!

9+3+5

20140608-001608.jpg
Njuter av några dagars sommarlov

Efter 9 år i grundskola, 3 år på gymnasiet och 5 år på KTH, dvs. totalt 17 års utbildning så jag är jag i mål. Det känns lite overkligt efter alla års slit med studier, tentor, inlämningar och uppgifter…

Nå, let’s drop the bomb: På måndag börjar jag mitt första riktiga jobb. Jag ska börja jobba på Locum som biträdande byggprojektledare! Locum är en av Sveriges största fastighetsförvaltare och arbetar för att ”skapa värden för vården”, vilket är deras (våran?!!) vision. Locum förvaltar och utvecklar alltså sjukhus och vårdlokaler i hela Stockholmsområdet. Nästa vecka blir jag en del av dem, bättre kan det inte bli.

Jag är pirrig, förväntansfull och smått nervös. Men ack så PEPPAD. Är motiverad till tusen, ni får följa mig ett par veckor till innan denna KTH blogg försvinner. Tills dess ska jag skriva så gott jag kan om vad en nyutexaminerad KTH:are (jag) kan få göra.

Every finish line is the beginning of a new race

Var just och redovisade den där uppgiften som hade förföljt mig i fyra års tid. Jag tror att jag just hade min sista dag på Kungliga Tekniska Högskolan, alltså min sista dag som student.

Vet att de flesta jag känner bara är glada över att ta examen och gå ut KTH, men jag är faktiskt ledsen också. Jag älskar ju studentlivet! Älskar ju att hänga med kurskamrater, att umgås mellan föreläsningarna och att bli inspirerad av de som läser annat än jag, osv.

Men nu var det slut på studenteriet, dags att börja nästa race i livet. Dags att kicka igång karriären, få erfarenhet och samla vidare på kunskap. Känns… overkligt.

IMG_3086För två veckor sedan redovisade vi examensarbetet, och vi rensade då ut våra pärmar på kontoret, slängde alla papper som inte behövdes mer. Känslan håller i sig, blandat med lite nostalgi. 

 

Jag hade en superkväll

923635_772230072817162_1552925751_n

I lördags hade jag och min masterklass en riktigt bra examensfest med alla våra vänner och bekanta. Jag hade en superkväll, TACK TILL ALLA SOM KOM!! Dock känner jag mig helt slut pga. allt efterjobb med städning och fixande hit och dit. Men men, återhämtar mig snart hoppas jag.

Hur som helst så är jag typ klar på KTH nu, i veckan ska jag bara redovisa en uppgift och sedan är jag fit for fight 😛

Jag har nog inte insett att det i lördags var sista gången som alla i min klass var samlade under festen, nu har klasskompisar begett sig till alla möjliga länder och städer. Ska bli häftigt att höra hur det går för alla mina klasskompisar som också är byggprojektledare nu. Vissa började redan på sina nya jobb idag, jag börjar på mitt på måndag. Hold on, berättar mer snart!

Shoppar 162 glas till imorrn

20140530-173750.jpg

Är på IKEA och storhandlar. Imorgon ska jag och min master-klass ha examensfest, ölfest, eller eX-öl som det även kallas på KTH. Vi har temat eXtravagant-öl!

Jag har varit organisatör och slitit med att styra upp detta i ca en månads tid, det var mycket mer jobb än vad jag hade kunnat tänka mig. Och så har jag såklart också fått hjälp av mina klasskamrater.

Såå imorrn smäller det! Vi är ca 150pers som ska va på festen. Vi kommer ha fri ölbar. Will be awesome.