Utvilad efter denna helg

Den senaste tiden har det varit mycket som har hänt, och det var inte förs denna helg jag faktiskt har kunnat slappna av och bara vara ”ledig.” Såg på Skavlan i fredags och bland annat var ju Matt LeBlanc från Vänner där (älskar Vänner. <3) Han påstod ju att hans absoluta favoritsyssla var ju att göra ingenting – och jag håller verkligen med haha! Det kan bara vara så skönt att inte ha något planerat och bara kunna slappa. Efter denna helg är jag iallafall utvilad och är riktigt taggad inför kommande vecka!

Cred till Kim som skickade denna bild… Medan vissa har en lugn helg har andra en mer fartfylld 😉

This entry was posted in Fritid.

Sista föreläsningen?

Igår var jag med om en märklig känsla. När jag masade iväg till min ledarskapsföreläsning igår morse tänkte jag ”såååå skönt att detta är den sista ledarskapsföreläsningen.” Sedan insåg jag att.. Det var ju den sista föreläsningen för min kemiteknikutbildning överhuvudtaget? Jag har ju bara redovisningar kvar, and thats it. Kändes verkligen så konstigt att tänka så haha. Tiden går så fort. Nu har jag visserligen fortfarande mitt projekt att fokusera på, och det är fortfarande in bit kvar till sommaren, men som man alltid brukar säga – vårterminen är alltid mycket kortare än höstterminen.

Så liiiten jag var, 19 år och var på min nollegasque haha!

Gemenskap på KTH

Är det bara studier vi KTH-studenter pratar om när vi umgås med varandra? Visst händer det att man jämför tentaresultat, diskuterar den jobbiga labbrapporten och hjälps åt under tuffa tider. Ibland efter en dag med lååånga föreläsningar går alla helt slut mot tunnelbanan och klagandes på hur trött man är och hur mycket plugg man måste ta itu med när man kommer hem. Ändå känns det väldigt skönt att de man umgås med från KTH har förståelse för hur man känner. Alla vi går igenom precis samma sak. Ångest och stress, men också glada och roliga stunder.

Det faller naturligt att fokus inte enbart ligger på skolarbeten, utan att man tillslut hittar på saker tillsammans på fritiden. Tentaresultat firas med hamburgare, rapportskrivandet varvas med fika eller så går man ut och festar tillsammans (vare sig det är på Nymble eller att man testar Stockholms nattliv.) Det innebär att man inte bara diskuterar allt som har med skolan att göra, utan också annat som sker i ens vardag. Personligen tycker jag att det kan vara viktigt ibland att lägga skolan lite åt sidan och bara få prata av sig om annat. Lika viktigt är det att man peppar varandra om skolan och hjälps åt att hålla motivationen uppe.

Även när jag träffar nya människor och för höra att de också studerar/har studerat på KTH, känner jag då också en viss gemenskap med dessa personer. Det behöver inte vara att man har studerat samma program, men det brukar alltid bli att man har en hel del att prata om. Med andra ord kan jag ibland tycka att man är som en enda stor familj på KTH. 🙂

En fika tillsammans med sina vänner sitter aldrig fel!

This entry was posted in KTH.

Bästa sushin i stan!

Vill ni höra något nytt? Det tog mig 23 år tills jag faktiskt började gilla sushi. Har alltid varit skeptisk till det, men sen jag var i Uppsala för två veckor sen blev jag helt frälst. Har inte kunnat tänka på annat än sushi (och vårt projektarbete, men det är en annan femma). Förra veckan tog Fannie med mig och Jonna till Yume vid Mariatorget och det var sååååå gott! Så igår när jag träffade min kompis Nellie från grundskolan var det givet att vi skulle dit. En av fördelarna med Stockholm är ju alla matställen man kan testa, så om ni gillar sushi rekommenderar jag er verkligen att ta er dit!

This entry was posted in Tips.