London Part 3

Kan inte förstå att det var över en vecka sedan vi var i London. Det som jag saknar mest är nog våren, för idag har det haglat TRE(!!!) gånger?! Hur är det ens möjligt? Iallafall, sista dagen i London var nog den bästa, även om det var lite tomt utan Alex och Maria. De skulle kolla på Harry Potter hela dagen, så Ernst och jag hade väldigt mycket tid att göra vad vi ville. Så vi började morgonen med att bokstavligt talat gå igenom Hyde Park, och det tog sin lilla tid för vi skulle även passa på att ta massa foton.  Efter Hyde Park hade vi riktat oss in på att se Buckingham Palace. Medan vi går ditåt, säger jag att jag väldigt gärna skulle vilja se vaktbytet någon gång för jag har hört från alla att det är något mäktigt att se. Och ja, vad händer då? Vi råkade ovetandes hamna mitt i vaktbytet haha. Tyckte dock inte det var något märkvärdigt, utan jag blev mest fascinerad av alla hästar.Sedan rörde vi oss mot Westminster för att leta rätt på lite mat och Wifi då vårt Wifi på hotellet vägrade att samarbeta på morgonkvisten. Vi ville inte heller äta allt för mycket för vi skulle senare på afternoon tea, men Ernst tyckte att jag borde få i mig lite mat innan, så att jag inte skulle bli allt för tjurig? (Förstår ej vad hon menar med det?)  Det slutade med att vi köpte lite mat på Donken och satte oss vid Trafalgar Square, innan vi rörde oss vidare mot Oxford Street. Precis som tippat under påskdagen, så var i stort sett allt stängt, men det var bara skönt att få strosa på Londons gator. Därifrån rörde vi oss sedan mot Leicester Square, där vi skulle möta upp Alex och Maria för lite afternoon tea. Det var sjukt gott men så mäktigt, fick verkligen kämpa för att få i mig allt. När vi skiljdes åt från Alex och Maria, åkte Ernst och jag till Harrods (som också var stängt) innan vi promenerade hem genom Hyde Park igen. Solen började gå ner, så vi hade verkligen utnyttjat dagen fullt ut. När vi väl gick där, så kom det såklart ekorrar som ville ha mat och jag var utrustad med valnötter. Gjorde även en liten tysk flicka glad och gav henne massa valnötter så att hon också fick ekorrarnas uppmärksamhet. Hoppas på bra karma efter det.Summan av kardemumman hade jag en sjukt bra resa med mina vänner, och det var kul att få se London under våren, då jag tidigare varit där endast när det är vinter. Dagen därpå fick Ernst och jag springa det klassiska Heathrow-maratonet som Kim kallade det, och så fick vi även uppleva lite fysik på flygplanet. Ernst chipspåse hade nämligen blåsts upp, så den var omöjligt att öppna den haha. Lyckligtvis för Ernst blev den platt igen när vi landade på svensk mark

Studiebesök på AstraZeneca

AstraZeneca stod på schemat idag, men jag skulle inte jobba utan det var snarare ett studiebesök med KTH. Hade turen att det lyckades passade in så bra med när mamma började, så jag fick skjuts hela dit. Ibland glömmer jag bort hur stort AstraZeneca faktiskt är, framförallt för det känns som det man själv gör är hur mycket som helst. Då jag själv jobbar i Gärtuna på analys, så var det spännande att få se Snäckviken idag, samt att dagens fokus låg mest på tekniken. Vissa saker visste jag redan, men jag fick även lära mig en hel del nytt. Dagen var med andra ord väldigt givande, och man fick ett större perspektiv på företaget.

När kommer våren?

Borggården på KTH campus är nog min absoluta favoritplats på KTH, särskilt när man kan sitta ute i solen och äta lunch. Dock har jag ännu inte fått möjligheten att göra det i år för att våren vägrar att anlända till Stockholm? Vädermässigt är detta nog den sämsta våren jag någonsin upplevt, och idag var det omöjligt att gå hem från bussen pga all motvind och snöblandat regn som piskade en i ansiktet.

Vad har denna måndag annars bjudit på idag? Imorse när jag tog bussen in till skolan fick jag förfrågan om jag var 16 år gammal? Vet ej om jag ska ta det som en komplimang eller en förolämpning… Sen åt jag lunch med Danni, Erika och Jonna på restaurangen som finns i Q byggnaden på campus, vilket var det enda positiva denna (bokstavligt talat) gråa måndag.
Man kan ju alltid låtsas att det finns sol…

This entry was posted in KTH.

Kort sammanfattning av min helg

Igår anlände dagen med stort D. Skämt åsido, men vi tjejer hade sen mars planerat en utgång och tog ett datum där alla kunde vara med. Det hela slutade dock med att Jonna och jag var de enda som drog ut haha. Men vi hade väldigt kul hela kvällen, och avslutade den på Berns.Efter gårdagen, har det resulterat till att jag har varit sjukt seg idag. Men då förmiddagen bjöd på strålande väder idag, bestämde Nathalie och jag att vi skulle ses och promenera ner till hamnen. Precis när vi hade köpt årets första kulglass, och satt oss på hamntrappan, så börjar det helt plötsligt att snöa?! Vi blev ändå kvar i någon timme, och nu är jag hemma och tänkte ta tag i de typiska söndagssysslorna, innan jag bänkar mig framför Vänner resten av kvällen.

This entry was posted in Fritid.

London Part 2

Dag nummer två i London började med en liten promenad för Ernst och mig genom Hyde Park, innan vi mötte upp Alex och Maria. Vi hade fått för oss för att vi skulle utforska Camden Town innan all folkmassa dök upp. När vi anlände dit var vi alla skeptiska, och Maria och jag ville genast åka och göra något annat, medan Ernst ville se sig mer omkring när vi ändå tagit oss dit. Det slutade med att vi blev kvar där i över två timmar och strosade runt.

När vi kände oss färdiga med Camden Town, åkte vi såklart till Westminster för att se på kära Big Ben. Dock var det omöjligt att ta sig fram då det var knökfullt med människor. Vi slog oss ner på en italiensk resturang för att få lite energi, innan vi tog tuben till Oxford Street. En intressant sak som jag noterade vid Londons tunnelbana är att de avstigande inte har något ”företräde”, till skillnad från i Stockholm, vilket för mig är annorlunda. Då det aldrig är uppskattat i Stockholm, så funkade det ändå i London.

Vi strosade igenom Oxford Street och kikade i lite affärer, innan vi fortsatte in på New Bond Street. När vi var färdiga med shoppingen, (var ändå bara jag som gick lös i alla affärer) började jakten på en typsikt brittisk pub, så Ernst och jag kunde få käka våra fish n chips. Det är ett måste när man besöker Storbritannien, vare sig man gillar det eller ej.