BBQ på KTH

Just nu sitter jag på tåget påväg in mot skolan. Det ska tydligen grillas idag vid Nymble och eftersom jag är med i CIA på kemi där syftet är att ta hand om utbytesstudenterna, så ska Eugenio och jag närvara idag. Ska skriva mer detaljerat om CIA någon gång framöver så ni får veta mer om det.

Vet inte hur länge jag kommer stanna ikväll med tanke på att jag fortfarande måste tentaplugga. Jag brukar få lite ångest när jag gör annat än att tentaplugga under tentap, men förhoppningsvis kan jag slappna av åtminstone liiite ikväll. 🙂

Hur är det egentligen på KTH?

När jag var ny på KTH önskade jag att det fanns någon erfaren som kunde berätta för mig hur saker och ting egentligen var. För alldeles i början trodde jag att jag var den enda som hade motgångar. All prestationsångest, nervositet inför tentor, när man fick sitt första F, ja allt det trodde jag att jag var den enda på hela KTH som kände så. För samtidigt kändes det som att det gick superbra för alla andra i min omgivning. Sen insåg jag tillslut att alla har sina upp- och nedgångar.

För nästan ett år sedan blev jag intervjuad för tidningen Metro, där jag berättar hur det är att vara en ny student. Minns hur glad jag blev när jag fick den förfrågan, men också vääääldigt nervös haha. Artikeln finns ännu kvar så alla som vi läsa trycker häääär.

This entry was posted in KTH and tagged

Mottagningen och avsked

Jag har varit i min egna lilla bubbla de senaste dagarna att jag hade helt glömt bort att det var upprop i måndags för de nya studenterna. Fick mig en liten chock att det var så många människor när jag skulle gå och skriva min omtenta. Hoppas att alla ni nya på KTH trivs! 🙂 

Nu laddar jag om för omtenta nummer två i termodynamik som inte är förs nästa fredag. Utöver att jag har börjat nöta inför den så var jag en stund med Stefan igår för en avskedsmiddag. Han ska börja plugga i Lund, så nu vet jag inte vem som ska hämta mig mitt ute i ingenstans när pendeltåget inte funkar som det ska. Vi åkte till Vegabaren och eftersom det inte blev allt för sent, hann jag kolla igenom några avsnitt av The OC när jag kom hem innan jag däckade.

En annan kul grej som hände häromdagen var att jag hittade mina gamla dagböcker från grundskolan och gymnasiet. Under gymnasietiden skrev jag oftast väldigt utförligt vilket jag är glad för, eftersom det var väldigt kul att läsa. Där och då kändes mitt liv sååå dramatiskt men om jag bara visste vad som skulle vänta mig om några år. 😉
För er som undrar så kan jag säga att jag klarade fysiken, så jag kunde åka till London med gott samvete haha.

Solnedgång vid Kungsholmen

Äntligen fick jag min vilja igenom att få ihop det till en liten AW. Förra sommaren när Ernst var den första som slutade så firade vi det med att äta på Texas Longhorn. Och idag var det dags igen. Eftersom Sofia, Gabriel och Ernst åkte lite senare från Östertälje än vad som var planerat så hade jag en halvtimme att döda innan de kom till stan. Trots att jag promenerade från Stureplan till Kungsholmen, samt gick vilse däremellan, så kom jag ändå före dem.

Efter middagen skiljdes vi åt med Sofia och Gabriel, och jag och Ernst rörde oss mot Hornsberg Strand. Vädret var verkligen på topp idag, och det kändes mer som tidig sommar än slutet på sommaren. Tycker i överlag att vädret har varit dåligt denna sommar, och om det har varit bra väder har jag jobbat de dagarna… Iallafall, Ernst och jag köpte oss en varsin glass och satte oss sedan på en brygga och bara njöt av tillvaron. Kungsholmen är verkligen vackert, och jag som går i lägenhetsköpstankar har ju sedan länge haft mitt sikte på just Kungsholmen. Förhoppningsvis blir det verklighet om inte allt för långt fram. 🙂

Efter en lyckad kväll så är jag fylld med positiv energi, och förhoppningsvis räcker den även till imorgon eftersom jag m.å.s.t.e verkligen plugga.

Dagarna som varit

Börjar sakta men säkert komma in i mina student-rutiner, och efter mycket slit på Astra Zeneca så är en sovmorgon till 07:00 sååå mer uppskattat än att behöva kliva upp strax innan 05:00. Eftersom jag inte reste iväg någonstans i sommar förutom till Göteborg passade jag på att unna mig en liten resa i oktober. Då bär det nämligen av till… Slovenien! Alltid spännande att åka iväg till ställen som inte är allt för turistexpanderat. Då jag varken åker dit när det är badsäsong i Medelhavet eller skidsäsong i Alperna ska det ändå bli skönt att bara få komma iväg och njuta av naturen där. Nog för att Slovenien är känd för deras magiska natur, men jag kan bara tänka mig hur magiskt det kommer se ut i oktober, den typiska höstmånaden.

Förutom det så har jag pluggat som en galning. Åkte till och med in till skolan i måndags, främst för att hämta ut lite papper. Dock var jag aldrig på campus utan åkte till Albanova, och där har jag inte varit sen förra året i mars, så lite nostalgi blev det.

Mitt i allt omtentaplugg passade jag på att ta en paus måndag kväll och åkte till Kim. Vi bakade kladdkaka och det enda kravet var att den skulle bli kladdig. Även om jag hällde i sirap (har läst att det ska göra kladdkakan mer kladdigare och segare) så blev resultatet snarare en enda stor muffinskaka. Aldrig ätit en torrare kladdkaka i mitt liv och jag tror det beror på för att någon valde att pilla på ugnens olika effekter…

This entry was posted in Fritid.