Antagningsbesked

Grattis till dig som har blivit antagen till KTH! Eller antagen till en högskola/universitet överhuvudtaget. Den känslan är oslagbar. Själv längtade jag, samtidigt som jag fruktade den dagen. Det kändes som hela ens framtid skulle avgöras på just en enda dag, och jag ville inte bli besviken.

Blickar jag tillbaka minns jag att jag startade dagen med en körlektion – som gick helt åt skogen haha. Därefter mötte jag upp Nathalie och Stefan för en glass i hamnen. När vi stod i kön för att köpa glass säger Stefan ”Yes jag kom in på juristutbildningen i Örebro!” och min mage vred sig ut och in. Jag ville också kolla, men ändå inte. För tänk om jag skulle bli besviken? Och jag ville ju inte att mina vänner skulle få se det.

När jag kom hem kastade jag mig bokstavligen över datorn för att se mitt antagningsbesked. Och när jag äntligen lyckades logga in så ser jag hur min framtid var avgjord, bara sådär. Jag var antagen – på KTH! Min glädje varade dock inte länge, för efter att ha berättat nyheten för mamma och pappa, ringde jag min dåvarande pojkvän för sedan få reda på att han kommit in på en skola tre timmar ifrån mig. Aha vad skulle detta betyda? Distans? Det var väldigt blandade känslor där ett tag, men sedan insåg jag KTH var viktigare, och ingen, verkligen INGEN skulle få ta min lycka ifrån mina karriärsdrömmar!

Den dagen jag fick reda på mitt antagninsbesked såg jag ut såhär haha…

2 reaktion på “Antagningsbesked

1. Kim

Hej Elma! Jag kan glädjande nog meddela att jag blev antagen till en kurs jag sökt som var valfri.

Jag har, för att hedra din studietid och känsla för det akademiska vägvalet valt att skriva en dikt med hjälp av ett rimlexikon.

På KTH jag min utbildning får
    Här trivs jag, höst som vår
    Och flervarren, den är jävligt svår
    När jag tänker på den fäller jag en tår