Hur träffar man nya människor?

En av de sakerna jag mest var nervös över när jag skulle börja på KTH var att jag inte skulle få några vänner. Jag oroade mig över att jag skulle få sitta själv på lunchrasterna och äta. Samtidigt var jag också inställd på att jag skulle köra mitt egna race. Såklart ville jag ha ett umgänge på KTH, men mina vänner från gymnasiet och grundskolan var ju de vännerna som alltid skulle stå mig närmast livet ut? Så blev ju inte fallet, och från att ha varit den blyga Elma i grundskolan som sällan tog plats i större grupper – har jag under min tid på KTH lärt känna så många nya människor. Har skrivit några inlägg om vänner på KTH som ni kan läsa här, här och här.

Det finns många roliga historier hur jag har lärt känna alla dessa människor. Det är i skolan, olika fester, mingel, gemensamma kurser, gemensamma vänner osv. Ett exempel inträffade för ca två veckor sedan. Jag fick förfrågan av Aaron om jag ville följa med honom och hans andra kompisar på en hockeymatch, och jag tackade självklart ja. Visst var jag lite nervös för jag kände ju ingen annan än honom, men då hade jag åtminstone EN som jag kände. När dagen väl var kommen för hockey, missade Aaron sitt flyg i Rom så han skulle helt enkelt missa matchen också… Då kände jag mest – ska jag gå på hockey med HELT främmande människor från KTH? Biljetten var ju redan köpt, och jag tvekade riktigt länge. Tillslut bestämde jag mig för att gå iallafall, och summan av kardemumman blev kvällen riktigt lyckad och jag lärde känna massa nya människor.

Även om det kan kännas läskigt att börja på exempelvis en helt ny skola, arbetsplats eller kurs där man inte känner någon, så kommer man tillslut hitta någon att prata med. Dessutom är det ju inte bara du som kommer vara nervös. Sådant här brukar alltid lösa sig naturligt, även om man inte tror det för stunden. 🙂

2 reaktion på “Hur träffar man nya människor?

E-postadressen publiceras inte.