Gemenskap på KTH

Är det bara studier vi KTH-studenter pratar om när vi umgås med varandra? Visst händer det att man jämför tentaresultat, diskuterar den jobbiga labbrapporten och hjälps åt under tuffa tider. Ibland efter en dag med lååånga föreläsningar går alla helt slut mot tunnelbanan och klagandes på hur trött man är och hur mycket plugg man måste ta itu med när man kommer hem. Ändå känns det väldigt skönt att de man umgås med från KTH har förståelse för hur man känner. Alla vi går igenom precis samma sak. Ångest och stress, men också glada och roliga stunder.

Det faller naturligt att fokus inte enbart ligger på skolarbeten, utan att man tillslut hittar på saker tillsammans på fritiden. Tentaresultat firas med hamburgare, rapportskrivandet varvas med fika eller så går man ut och festar tillsammans (vare sig det är på Nymble eller att man testar Stockholms nattliv.) Det innebär att man inte bara diskuterar allt som har med skolan att göra, utan också annat som sker i ens vardag. Personligen tycker jag att det kan vara viktigt ibland att lägga skolan lite åt sidan och bara få prata av sig om annat. Lika viktigt är det att man peppar varandra om skolan och hjälps åt att hålla motivationen uppe.

Även när jag träffar nya människor och för höra att de också studerar/har studerat på KTH, känner jag då också en viss gemenskap med dessa personer. Det behöver inte vara att man har studerat samma program, men det brukar alltid bli att man har en hel del att prata om. Med andra ord kan jag ibland tycka att man är som en enda stor familj på KTH. 🙂

En fika tillsammans med sina vänner sitter aldrig fel!

This entry was posted in KTH.