Future Friday

Vill du arbeta med att förändra den värld vi lever i? Vill du ha en bra lön och lätt att få jobb? Då är en utbildning inom IT-området en bra väg att gå. På inspirationsdagen Future Friday får du veta mer om vilka möjligheter som finns.

Future Friday är en inspirationsdag för dig som går andra och tredje året på gymnasiet och läser NA- och TE-programmet. Här får du veta mer om hur det är att arbeta med teknik och vad du kan göra efter en utbildning.  Tekniken har i grunden förändrat vårt samhälle och finns överallt i vår vardag. De som arbetar med teknik påverkar på olika sätt vår värld i stort och smått. Det behövs många fler som vill vara med och göra detta och Sverige behöver fler ingenjörer.

Att arbeta med IT innebär att du ofta jobbar tillsammans med andra människor och du kan välja nästan vilken bransch som helst att jobba i. Du har bland annat möjlighet att jobba med spel, förarlösa fordon, konsult, innovationer, robotar eller med att bekämpa klimathotet, brottslighet, fattigdom, sjukdomar med mera. Ingenjörer är en viktig del av vårt samhälle och är involverade i väldigt många olika saker. Kom och träffa företag, forskare och studenter från teknikområdet så får du veta mer om möjligheterna för dig!