Future Friday 2014-2015

På de här sidorna hittar du föreläsningar, podcasts och annat innehåll från Future Friday 2015.

Videoinspelningar av våra tidigare studenters föreläsningar på Future Friday 2014.

Från KTH till systemutveckling inom finansbranschen

Johannes Nordkvist berättar under sin presentation om resan från hemorten i Jämtland, via utbildningen på KTH och utbytesstudier i Taiwan, till jobbet som systemutvecklare på Avanza Bank. Han kommer också att tala om hur det är att jobba på banken med Sveriges nöjdaste sparare och hur de vänskaper han knöt under studietiden hjälpte honom genom utbildningen.

Våga hoppa på okända tåg

Karin Janssons utbildning tog henne till Microsoft där hon arbetar som försäljningschef. Hon berättar om hur hon, genom att våga hoppa på okända tåg, gjorde en resa från sin hemstad Västerås via ett jobb som Underättelseofficer i Luleå, kompletterade sin utbildning på KTH och till slut hamnade på Microsoft inom försäljning av tjänster. Ledstjärnan har hela tiden varit ”att ha kul” och att arbeta tillsammans med människor som brinner för sin sak.

Möjlighet att utveckla teknik för hela världen

Erik Åkerfeldts KTH-utbildning ledde honom till Mobiltelefoniutveckling – ett område där nästan all den senaste teknologin möts i en pryl som förändrat världen! Som egenföretagare, frilansandskonsult och entreprenör har han arbetat med att lansera produkter till alla mellan Beijing och bergsbyarna i Colombia. Erik berättar om hur KTH gett honom kunskapen och självförtroendet att kunna bidra till utveckling i världsklass, samt hur utbildningen gett honom vänner för livet.

Med användaren i fokus

Tianlin Gu, eller Tintin som han kallas, jobbar som interaktionsdesigner på Ocean Observations, en svensk designbyrå med fokus på digital affärsutveckling och innovation med hjälp av design. Ocean verkar internationellt, har kontor i Stockholm och Tokyo, och har jobbat med kunder såsom Karolinska Institutet, KDDI, Skype, Spotify och Fujitsu. Tintin förklarar hur studietiden på KTH påverkade hans karriärval och hjälpte honom att hitta rätt. Han berättar även lite grann om hur det är att jobba inom Interaktionsdesign och visa en kreativ del av IT-branschen där användarens behov och åsikter har en central roll i allting.

Podcasts från Future Friday 2015

Podcasts inför Future Friday 2015