Möt Alumni och entreprenörer

Tuva Palm, Nordnet Bank 09:00-09:30, Sal A

Tuva Palm, IT-chef på Nordnet bank menar att det krävs en ny sorts ledare, ödmjuk men bestämd – och med djup kunskap om teknik, för att ta företagen in i den digitala framtiden. Hon var med och ledde Klarnas expansion mot UK och USA och har även arbetat hos Oracle. Nu siktar Tuva och hennes team på att omdefiniera finansindustrin genom att bygga nästa generations bankupplevelse.

Charlie Hansson, Chas 10:30-10:45, Sal A

Charlie Hanssons it-företag Chas Visual Management är konsult inom bland annat programmering och interaktiv design. Bolaget har varit involverat i framgångssagorna omkring ”Angry birds”, Spotify och ”Battlefield”-serien. Men det viktigaste för hans företag är social ansvarstagande och det genomsyrar allt han gör.

Sofie Borck Janeheim, Microsoft  09:00-09:30, Sal 211

Sofie Borck Janeheim började på KTH som fysiker men sadlade om till Civilingenjör inom Informations- och kommunikationsteknik. Idag är hon både ingenjör och pedagog. Denna breda bakgrund bidrog till att hon utnämnts till årets IT-tjej av multinationella datorföretaget Microsoft.

Erik Övelius, Google  09:45-10:15, 11:15-11:45, Sal A

Erik Övelius berättar om hur det går att ta sig från en by i Värmland till vad som anses vara ett av världens häftigaste företag – Google. Han berättar om den centrala roll hans utbildning har spelat, både på ett förväntat och ett oförväntat sätt.

Faviana Vangelius, SVRVIVE Studio 11:15-11:45, Sal B

Faviana är spelnörden som grundade en av Europas ledande Virtual Reality-spelstudios från sitt vardagsrum. Hon är VD och medgrundare av SVRVIVE Studios, moderator för det globala nätverket Women in VR och har blivit utnämnd som en av Sveriges mest lovande entreprenörer av blandannat Företagarna och DI Digital.

När ny teknologi räddar liv, Sida/Spider   09:45-10:15, 10:30-10:45, Sal B

I Tanzania är mödravård gratis men många kvinnor, framför allt på landsbygden, har inte ens råd med transporten till en klinik. Mobiltelefoner har visat sig erbjuda en lösning. Sida tillsammans med Spider arbetar för att höja kompetensen och öka kapaciteten bland olika aktörer för att de i högre utsträckning ska kunna använda sig av ICT, främst genom att stödja innovativa projekt.

Amanda Tudose Fuentes, Datajej 09:45-10:15, Sal 211

Amanda studerar sitt fjärde år på utbildningen Civilingenjör Informationsteknik och är projektledare för årets DataTjej konferens i Stockholm. DataTjej är en ideell förening som bildades 1998 i syfte att skapa ett tillfälle för kvinnor som studerade IT/Data på olika universitet komma i kontakt med varandra. Målet med föreningen är att skapa ett nätverk mellan individer som identifierar sig som kvinnor i alla åldrar som pluggar, jobbar eller är intresserade av IT/Data.

Julia Oskö, Spotify   09:00-09:30, Sal B

Spotify är det svenska företag som använt tekniken för att revolutioner musikbranschen och förändrat hur vi lyssnar på musik. Spotify´s framgång kräver nya talanger. En av dessa människor är Julia Oskö som har läst informations- och kommunikationsteknik på KTH.

Huawei, skolsamverkan, 10:30-10:45, Sal 211

Att studera på KTH ger dig även chansen att upptäcka nya miljöer och åka på studieresor. Studenterna Anna Isacson, Nora Al-Naami, Li Strandberg, Antonia Dåderman och Robin Lindelius berättar om deras  två veckor resa till Kina under programmet Seeds for the Future. I ett samarbete mellan KTH och Huawei fick de chansen att uppleva världens största ekonomi genom världens största telekombolag.

Starta företag medan man pluggar, 11:15-11:45, Sal 211

Isabella Richiello, Lisa Torekull och Elin Lütz som studerar sitt sista år på sin Civilingenjörsutbildning kommer att berätta om hur det är att plugga på KTH och samtidigt starta företag. De har startat företaget Pillr tillsammans och är med i KTH Innovation. KTH Innovation är en plats där studenter får hjälp med att utveckla sina affärsidéer till företaget under sin studietid.