Nyheter för bloggen

Om ni läser mina kollegors bloggar så har ni redan hört den fantastiska nyheten gällande den nya bloggen. Imorgon lanserar vi för första gången Studentbloggen! 

Det innebär en del ändringar för Madness is Genius, men jag lovar er att jag finns kvar. Jag kommer nämligen att flytta in på Studentbloggen och fortsätta mitt bloggande därifrån. Malin och Oscar kommer också att befinna sig där för att berätta om sin vardag och bästa tips. Tillsammans blir vi en kreativ trio som kommer att fokusera mer på er och vad ni vill ha ut av bloggarna.

Alla mina tidigare inlägg kommer att flyttas över till Studentbloggen, men inget nytt kommer att publiceras här efter imorgon. Därför kommer jag inte att skriva ett ”sista farväl” till denna blogg. Utan er Madness is Genius kommer att skriva med lika mycket humor och kvickhet som innan, bara att det kommer att göras bakom namnet Studentbloggen.

Jag har verkligen sett fram emot lanseringen, och kommer att vara riktigt stolt imorgon när vi kickar igång på riktigt!

P.S. Om du mot förmodan enbart vill läsa mina inlägg går det enkelt att fixa. Med ett knapptryck på mitt namn i den nya bloggens sidopanel till höger kommer du till ett flöde av mina inlägg. Likaså om du klickar på Malins eller Oscars namn.

Länken släpper jag imorgon, men om ni är riktigt nyfikna kan ni enkelt lista ut adressen själva. Jag hoppas innerligt att ni är lika peppade som jag är!

This entry was posted in KTH.

Summer Code Camp

…eller Alvas och Maddes sommarprojekt!

Jag upplever ofta att jag inte har tid under terminerna att hinna göra mina egna projekt. Antingen tar skoluppgifterna upp all min lediga tid, eller så är det något utav mina ideella engagemang som behöver min uppmärksamhet. Därför är sommarloven den perfekta tiden till att slå sig ner och göra några sommarprojekt!

Det man behöver är:

  1. En dator
  2. En vän
  3. Lugnt ställe med wifi
  4. Och en gnutta fantasi!

Visst skulle man kunna göra sitt egna sommarprojekt helt själv, men varför inte slå två flugor i en smäll och hänga med en kompis samtidigt som ni båda lär er något nytt? Alva och jag åkte därför in till KTH, som nu är tomt på folk under sommarlovet, och påbörjade våra sommarprojekt idag.

Låt mig presentera våra sommarprojekt:

Min första idé på sommarprojekt var att göra uppgifterna i den kurs i Distribuerade System som går nu i höst på UW-Madison, eftersom läxorna finns uppe på kurshemsidan. Men efter att ha fått lektionsschemat för min sommarkurs i Madrid skickat till mig (så sent som igår kväll!) bestämde jag mig för att genomföra en capture the flag (CTF) tävling. Det passar nämligen bra som förberedelse inför passet med etisk hackning som vi kommer att ha.

Alva, som läser Maskininlärningsmastern på KTH, hade också flera idéer inför sitt sommarprojekt. Bland annat att programmera ett generative adversarial network (GAN), men som efter lite efterforskningar visade sig kräva stora mängder datorkraft och långa tider för att träna modellen. Istället föll valet på att delta i en programmeringstävling inom maskininlärning! Tävlingen går ut på att avgöra om en person har förmågan att betala tillbaka sitt kreditlån.


Gissa färgen

Förra veckan ägnade Studentprogrammet en hel dag åt att fördjupa oss i de fyra olika kommunikationstyperna som tas upp i boken ”Omgiven av idioter”. Jag har vid två andra tillfällen också konstaterat att jag tillhör en specifik färggrupp.

Kan du, utifrån bloggen, gissa vilken färg jag förknippas starkast med?

Vilken färg är jag?

This entry was posted in Frågor.

Tema storytelling

Den absoluta höjdpunkten i Studentprogrammet är Sommarskolan! Detta var min tredje sommar att delta i den och jag kommer hem lika inspirerad till att utveckla mig själv till nästa nivå. Årets tema var storytelling vilket handlar om kommunikation och berättande. Nu får vi hoppas att jag lärde mig tillräckligt för att kunna berätta om dagarna ute på Södergarn.

Första dagen var vi faktiskt inte ute på kursgården, utan vi hängde på huvudkontoret vid Blasieholmen. Det finns mycket historia kring Handelsbanken, och en hel förening ägnar sig åt att bland annat hålla i guidade turer i det Fersenska Palatset. Vi hade till och med turen att få stöta på några av spökena som sägs ha slagit rot i den fantastiska byggnad.

Kursgården anlände vi till efter att fått ha en frågestund med VDn och personalchefen. Mycket spännande session! Framför allt att få karriärstips av två som tagit sig hela vägen till toppen av ett internationellt bolag.

Resten av dagarna spenderade vi mycket tid till att lära oss om storytelling, och självfallet vara det varvat med världens godaste bullar.

Åtta utav 63 studentprogrammare! Fyra av oss i bilden är från KTH, två är lätta att gissa, men vilka är de andra två?

En morgon gick jag och min kompis Liza frivilligt upp 6:45 för att ta en skogsprommenad. Den morgonen kändes frukosten extra god!

Slutligen, här har vi hela gänget! Ända uppifrån norr hela vägen ner till Skåne. Ungefär en fjärdedel arbetar på centrala avdelningar (tex IT-avdelningen) resterande del arbetar ute på bankkontoren runt om i Sverige. Önskar alla ett hejdundrans lycka till!

This entry was posted in Jobb.