Olika typer av crib sheets

Vi fortsätter på temat fusklappar. På min tenta som jag skrev i tisdags fick vi ta med oss ett A4 med dubbelsidiga anteckningar. Och hör och häpna — det fick vara maskinskrivet! Med den specifikationen hade jag och mina 3 klasskompisar lite olika tillvägagångssätt för att skapa våra så kallade crib sheets.

Länk till –> hur man angör en fusklapp <–

Här ser ni min lapp högst upp till vänster, övriga 3 lappar tillhör därmed mina klasskompisar.

6 reaktion på “Olika typer av crib sheets

1. Nihad Subasic

Hej Madeleine,
    Finns det fortfarande lärare som tillåter fusklappar på sina tentor? I höstas fick vi ett rektorsbeslut som inte tillåter egna lappar på tenta och jag trodde att rektorsbeslut gäller hela KTH. Hoppas att mina studenter inte ser din blogg för att de fick skriva januari tenta utan fusklappar.
    MVH

2. Jonas Mårtensson

Kan du dela detta rektorsbeslut, jag hittar inte det. Det står vad jag kan se inget i KTHs tentamensregler som förbjuder att man tillåter eget material på tentan. Jag gav just en tenta där jag tillät ett ark egna anteckningar, vilket stod på försättsbladet som tillåtet hjälpmedel.
    Jonas

3. Nihad Subasic

Hej Jonas,
    Jag kan inte skicka pdf filen här på bloggen men jag mailer dig filen.
    Rektorsbeslutet har diarienummer V-2016-976 KS-kod 3.1, expeditionsdatum den 13/6-2017
    mvh

4. Madeleine Berner Inläggsförfattare

Hej Nihad och Jonas,

Jag misstänker att det är följande mening som tolkas som att det inte är OK med fusklappar ”Endast av skolan tillhandahållna kladd- och skrivpapper får delas ut vid skrivningen. Studenterna får
    inte medföra egna kladd- eller skrivpapper till skrivplatsen” (sid 5, https://intra.kth.se/polopoly_fs/1.661166!/lokal_examensordning.pdf). Dock räknas nog en fusklapp som tillåtet hjälpmedel. Det vill säga om examinatorn har godkänt att fusklapp får tas med som hjälpmedel.

Var det korrekt stycke?

5. Nihad Subasic

Hej Madeleine,
    Ja, det stämmer, det är de två menningar som jag refererade till. Det verkar vara en liten tolkningstvist i detta. Det kan tolkas som en tom kladdpapper men det kan också tolkas som en redan ifylld ”fusklapp” som vissa examinatörer tillåter.
    I för sig är det bra att vi tänker annorlunda, för att när alla tänker samma då är det ingen som tänker alls.
    MVH

6. Madeleine Berner Inläggsförfattare

Hej Nihad,
    Vad bra då har vi löst mysteriet!

Kommentarer inaktiverade.