3 korta med 3 studenter

Här får ni träffa tre utav de KTH-studenter som är med och skapar GIANTS. Gå gärna fram till dem på lördag och säg hej! De berättar gladeligen om sina utbildningar och besvarar era frågor.

Oj vad svårt det kan vara att komma på frågor när man inte vet någonting om personen men man vill veta allt. Ta det lugnt, använd deras svar i detta inlägg och skapa dina egna följdfrågor. Lycka till!

Namn: Olivia Stigeborn
Utbildning: Civilingenjör Datateknik 300 HP
Årskurs: 2

Vad är din roll på GIANTS?
Jag jobbar som kommunikationsansvarig som främst innebär att jag driver facebookgruppen.

Vem är din förebild inom IT/data/elektro branschen?
Tanya Southern är riktigt cool, hon är en sångare som har skapat ett album helt med hjälp av AI. AI-programmet producerar musiken med hjälp av hennes input såsom vilken genre låten ska va i och vilka instrument som ska vara med. Det är väldigt kul att se att man kan använda data till så många saker i väldigt olika branscher.

Vad ser du mest fram emot på GIANTS?
ALLT! Haha men ska blir riktigt kul, är taggad på föreläsarna som är nya från föregående år. Det brukar vara superinspirerande tal så det är väldigt intressant att lyssna på även om jag redan går på KTH.

Namn: Sofia Johansson
Utbildning: Civilingenjör Informationsteknik 300 HP, master inom ICT Innovation
Årskurs: 5

Varför vill du bli ingenjör?
När jag kom fram till att ingenjör kunde vara rätt väg för mig var det främst för att jag tyckte om logik, matematik och naturämnen (läste naturprogrammet med inriktning mot matte och fysik i gymnasiet). Numera är inte det den största anledningen. Jag stannande framförallt kvar på programmet på grund av möjligheterna som finns efter examen. Under hela mitt liv har jag haft svårt att komma fram till exakt vad jag är menad att göra i världen, men med IT som bakgrund öppnas många dörrar. Om den första inte är helt rätt, så kanske dörr två passar bättre. Det är det som gör ingenjörsyrket så spännande – att det alltid finns nya saker som man kan testa på och man får chansen att utveckla nya sidor av sig själv genom hela livet.

Vad vill du arbeta med efter examen?
Även om jag går mitt femte (och sista) år på KTH är jag inte helt säker. Just nu söker jag många tranieeplatser och konsultjobb eftersom att jag vill lära mig mer. Jag har många intressen och höga ambitioner, men exakt planer är inte min starkaste sida. De områden som jag är mest intresserad av att jobba med är:

• Innovation – Hur ska företag se ut i framtiden? Kan t.ex. banker och statlig myndigheter digitaliseras, och i så fall hur?
  • UX/UI design – Hur designar man en applikation som alla förstår? Varför väljer vi vissa applikationer över andra? Vad signalerar olika knappar/färger? Man skulle kunna beskriva området som en blanding mellan teknik, psykologi och design.
  • Utveckling (implementation) – Ett område med oändliga möjligheter. Man kan programmera alltifrån tvspel till nallebjörnar och kylskåp. Genom att skriva några rader kod, kan man förändra hur en produkt beteer sig.

Vad är din roll på GIANTS?
Min roll på Giants kommer att vara som assistent vid caset ”Little bits”. Jag hjälpte till med samma case förra året, och är övertygad om att de flesta kommer tycka att det är roligt. Utan att avslöja för mycket så handlar Little bits om att koppla ihop elektroniska byggblock i olika ordningar, så att lampor lyser, saker snurrar eller låter.

Det är coolt att vara IT-tjej, fick över 300 likes på förra KTH Giants 😉

Namn: Malin Häggström
Utbildning: Civilingenjör Elektroteknik 300 HP
Årskurs: 2

Vad är din roll på GIANTS?
Jag är en av de kommunikationsansvariga, vilket betyder att jag har hand om de sociala medier vi har eventet på. Så jag lägger upp info, tips och svarar på frågor om eventet!

Varför vill du bli ingenjör?
Det finns så mycket att göra som ingenjör! Det som lockar mest är att få arbeta kreativt och att få lösa problem, jag har alltid tyckt sånt är roligt.

Favoritkurs på KTH? Gymnasiet?
Jag gillar de lite mer tillämpade kurserna vi haft, och favoriterna hittills är nog Programmering, Digital Design, Introduktion till Datorsystemteknik och Tillämpad Datalogi. Projektkurserna har också varit roliga!
På gymnasiet gillade jag svenska och engelska mycket, men också alla naturvetenskapliga kurser.

Bild på mig och min hund; perfekt att ha i knät när jag pluggar!​