Sommarens planer

Jag har glömt bort hur härligt det är att vara ledig. Så vad är min plan för sommaren, ska jag vara ledig hela tiden?

Nej och ja, jag ska inte jobba någonting men däremot ska jag plugga en del. Jag tar den här sommaren och pluggar ikapp lite släpkurser och vila upp mig inför mastern som väntar till hösten.

//Malin

Falafelfirande

Det där med kexet blev mer utdraget är jag hade hoppats så nu har vi precis lämnat in vår final draft. Det betyder att nu är det sommarlov! Det firades med falafel på Faloumi, om ni inte har varit och bor/besöker Stockholm gå dit .

Världens godaste falafel

Edvin som lämnat Berlin för ett besök i Stockholm var med och firade sommaren

//Malin

Malvinas väg

För några dagar sedan åkte jag till KTH för att vara med på invigningen av Malvinas väg. Det var nämligen så att Osquldas väg som ligger vid Q-huset på KTH som nu har blivit omdöpt till Malvinas väg. Så varför firar man att en väg döps om?

Osquar och Osqulda har tidigare varit benämningen på manliga respektive kvinnliga teknologer på KTH. Namnet Osquar är inspirerat av kung Oskar av Sverige och Osqulda blev den kvinnliga varianten. Namnet Osqulda har ansetts vara ett uttryck för kränkande värderingar då det även härstammar från ordet oskuld.

Idag kallas kvinnliga teknologer på KTH istället för Kristina efter drottning Kristina av Sverige. Nu var det även på tiden att vägen bytte namn. Finns det då något bättre namn än det efter KTHs kvinnliga nätverk Mavina? Jag tror i alla fall inte det.

Namnbytet firades med fler inspirerade tal, bland annat av KTHs vicerektor Anna Wahl och KTHs första kvinnliga professor Harriet Ryd.

//Malin

Bara två omtentor kvar

Nu har jag bara två omtentor kvar innan jag äntligen får ta sommarlov. Den sista veckan är det så svårt att hitta fokus och faktiskt plugga istället för att gå ner till bryggan och ta ett bad.

//Malin