Ett år på KTH

Såhär ser ett år på KTH ut, det är indelar i fyra perioder. En ny period innebär att nya kurser startar. En kurs kan pågå i mer än en period, men kursen avslutas alltid i en tentaperiod som inträffat i slutet av en period.

Period 1: Ett KTH-år börjar i slutet av augusti då period 1 inleds. Period 1 kännetecknas ofta av att bara nya kurser startar. Vi läser tre kurser parallellt, i år två tenterades två av dessa under tentaperiod som inföll i oktober.

Period 2: Denna period inleds efter första tentaperioden, alltså i slutet av oktober. Vi startade två nya kurser och den tredje följde med sedan period 1. Det speciella med termin två är att den avslutas i januari vilket innebär att vinteruppehållet och tentaperioden smälter samman. Här gäller ha mycket disciplin men också att vara noggrann med att prioritera ledighet.

Period 3: Efter jul och nyår väntar period 3. Precis som jag nämnde kan vissa kurser hänga med från tidigare perioder. En av omtentaperioderna sammanfaller med påsk vilket om du har tur (och inte har några omtentor) innebär att du typ får ett litet påsklov.

Period 4: Årets sista period avslutas i juni, däremot har denna en tillhörande omtentaperiod som inträffar i augusti. Detta betyder att du har hela sommaruppehållet på dig att plugga inför omtentorna, något man alltid planerar att göra men aldrig lyckas med.

//Malin

This entry was posted in Studier.

2 reaktion på “Ett år på KTH

  1. Emma

    Bra inlägg! Detta undrade jag mycket innan jag började på KTH. Vad läser du för kurser denna period?

  2. Malin Söderberg Inläggsförfattare

    Vad kul att du uppskattar inlägget! Just nu läser jag Nationalekonomi för I (ME1310), Värmeöverföring (MJ1401) och Energisystem och hållbar utveckling (MJ1141).

Kommentarer inaktiverade.