KTH Ö till A – Quarnevalen

 

Dags för ett nytt inlägg i min KTH Ö till A serie! I detta inlägg snackas det om Quarnevalen som är KTH:s grymma event som händer vart tredje år. 

Quarnevalen är ett av norra Europas största publika studentarrangemang med tusentals deltagande studenter och åskådarantal på upp emot en halv miljon människor. Quarnevalen arrangeras vart tredje år av den ideella föreningen Quarnevalen på KTH och är en kårförening vid Tekniska Högskolans Studentkår.

Mer om Quarnevalen hittas här.

Gå på Öppet Hus!

KTH Öppet Hus är ett grymt sätt för dig som är intresserad av att plugga på KTH att få möjligheten att få prata med lärare, studievägledare och till och med studenter som studerar alla program på KTH och ställa viktiga frågor du har som kan hjälpa dig välja vad du vill studera i höst.

Öppet hus samt Student för en dag var två av dem bästa grejerna jag gjorde och spikade verkligen mitt val för att studera på KTH så jag rekommenderar detta starkt.

Tid och plats

Vi har öppet 26 mars kl 12-16 och 27 mars kl 14-18 på Lindstedtsvägen 3-5 och Drottning Kristinas väg 4 på KTH Campus, Stockholm. Write these dates down!

Här hittar du mer information om KTH öppet hus!

Hur klarar man av KTH?

Okej, du har valt. Du känner att det är dags att bli en ingenjör och få in ett fett cashflow om 3-5 år. Vägen är lång och tuff, men jag tror helhjärtat att den med drömmen att hjälpa andra och lösa problem kommer att klara av alla tuffa hinder i vägen.

Eftersom det kan vara svårt att hitta på denna blogg så tänker jag dela ännu ett inlägg som du borde läsa om du känner att du vill veta mer om hur ingenjörslivet och studielivet ser ut.

Läs: Varför ska jag studera på KTH? samt Varför ska jag studera i Stockholm? som båda är inlägg relevanta för potentiella blivande KTH:are.

Temavecka: Sök sök sök!

Våren är igång, och under mars-april så kommer mycket ansvar för många. Detta ansvar handlar om att få ihop dokument för diverse saker, men denna blogg kommer att fokusera på universitetsantagningen och sökandet som händer under denna period och sträcker sig mot sommaren.

I och med att jag har bloggat i flera år nu, då detta är mitt tredje år som bloggare så har jag några gyllene inlägg som fortfarande gäller och som jag tänker dela. Första inlägget du borde läsa som är intresserad av att joina är Varför ska jag bli ingenjör?

Anmälan till höstens program är nu öppen!

Hej allihopa! Från och med den 15:e mars kan du äntligen söka till ditt drömprogram på universitetsnivå. Mer information om detta hittar du via ditt gymnasie, och du borde verkligen checka in antagning.se där du kan söka på program och kurser inför hösten 2017.