Mottagningen – GÅ GÅ GÅ!

 

Jävlar, snart är det dags! Dags för mottagningen alltså, inte skola. Och den SKA du gå på. Okej? Lovar du? Bra! 

Jag har vart på KTH ett bra tag nu, närmare fyra år och ska precis ta examen. Efter fyra år kan jag med GOTT samvete säga att mina bästa minnen är ________FORTFARANDE______ från mottagningen och skulle vilja göra om det om och om igen innan jag blir pensionär (säger grabben som precis fyllde 24).

Mottagningen är helt frivillig, men med största sannolikhet, den bästa intron du kommer att kunna få till studentlivet, Stockholm, KTH och viktigast – dina framtida kursare. Dessutom så jobbar mottagningscrewet stenhårt under ett halvår för att planera detta evenemang och sover knappt under dessa veckor – bara för att du ska ha en grym upplevelse.

Yep, most people do cluster during intro weeks and stick together like that until the end of the road, cuz like, if you can have fun together, you can bare studying together.

Gå på mottagningen, och skriv gärna eventuella frågor du har om den!

ANTAGEN PÅ DATA? CHECK THIS OUT!

Oj oj oj!

Antagningsbeskedet kom idag, och jag hoppas verkligen att ni kom in på det ni ville, och för er som sökte datateknik så har jag ett riktigt trevligt tips och en guldgruva för er som vill vara lite extra förberedda!

Känner du att du vill ha lite försprång? Vill lära dig koda lite i förväg? I got you.

Check out Hackerrank! Hackerrank är en grym sida för att träna sina kodkunskaper, och även om sidan är mer orienterad för nuvarande kodare, så finns det faktiskt grymma såkallade paths som nybörjare kan ta!

Du som datalog kommer att få lära dig JAVA! Java är ett objektorienterat språk och är ett grymt språk att börja med. Python i all sin ära, men språk som är deriverade av programmeringsspråket C härjar fortfarande idag, såsom Java, C#, C++ och Objective-C.

Börja med att fixa ett konto på Hackerrank och sedan går du vidare och tittar på Tracks! Jag utmanar dig att köra 30 days of code! som är skapat för nybörjare! Du får en challenge varje dag och blir påmind via mail, och du kan smälta in det du har lärt dig! Detta är i princip hela Introduktion till Datalogi kursen, som nu är delat i Programmering, Algoritmer & Datastrukturer osv osv, så var lite ambi, utnyttja en timme varje dag på detta så kommer Data gå riktigt bra för dig.

Lycka till, har ni frågor, hojta till!

Ledighet – hur hustlar man då?

Bra fråga!

När det är dags för ledighet från skolan/jobbet är det väldigt enkelt att man kommer ur sina rutiner och gör helt annorlunda saker varje dag, och skippar gymmet eller liknande.

Men det ska inte hända varken dig eller mig, så här är mina bästa tips för att stay on the hustle under ledigheten

  1. Sätt upp mål! Vad vill du göra under ledigheten? Mappa ut några långsiktiga mål och ha dem i åtanke!
  2. Håll koll på kortsiktiga mål! Långsiktiga mål i all ära, men det är lika viktigt att se till att du fixar dina dagliga mål så att du känner att du närmar dig ditt mål!
  3. Skaka upp din vardag! Det värsta är att göra samma sak varje dag, och när dagarna blir monotoma så brukar man inte må bra överhuvudtaget. Visst är det nice att träna varje morgon, men byt till kvällen en dag i veckan!
  4. Du har ju ledigt, så act like it. Kötta inte ihjäl dig, prioritera ditt chill, men stay on the grind
  5. The joy is in the journey.