kth.se/blogs/oktayb & FAQ

Tjabba! Kul att du har hittat min blogg / återvänder hit. Denna post är en allmän post om bloggen och vad du kan förvänta dig att hitta här.

Oktayblogg

FAQ – Frequently Asked Questions

Vem är bloggaren? Vem är jag?

Tjabba! Mitt namn är Oktay Bahceci. För närvarande är jag 22 år gammal och är en student på KTH Datateknik. Jag är född (år 1993) och uppväxt i Uppsala, och flyttade till Stockholm år 2012 för att börja mina studier på KTH. Det gick inte så bra den första gången jag sökte, så jag hoppade in i Datateknik det andra året via Senare del av programmet, årskurs två.

Under mina år på KTH har jag:

• Vart en bloggare samt ambassadör för KTH, sedan hösten 2014.
  • Vart med i mottagningen för Datateknik, år 2014.
  • Jobbat för KTH Alumni och hjälpt till med events under år 2014-2015.
  • Vart lärarassistent / övningsledare / labb assistent i flera kurser på datateknik och för andra program
    • DD1339 Introduction to Computer Science, 19 ECTS
    • DD1368 Database Technologies for Computer Science, 6 ECTS
    • DD1310 Programming Technologies with Python, 6 ECTS
    • DD1315 Programming Techniques and Matlab, 7.5 ECTS
    • ME1010 Organization and Knowledge-Intensive Work, 6.0 ECTS

Relevant år 2015-2016
För närvarande befinner jag mig i San Luis Obispo, i Kalifornien, USA för utbytesstudier på California Polytechnic State University. Jag är alltså timmar bakåt i tiden för er i Sverige, och därför kan mina inlägg bli publicerade under konstiga tider och det kan vara lite svårt att få tag på mig då och då.

Vad handlar denna blogg om?

Den här bloggen handlar främst om KTH ur mina ögon. Jag bloggar om allt som har med KTH att göra – läxor, plugg, tentor, kontrollskrivningar, föreläsningar, övningar och liknande. Utöver det så bloggar jag även om mig själv, studentlivet i Stockholm och på KTH, evenemang i området och mycket mer. Min högsta prioritet med den här bloggen är att låta er läsare få mer information om skolan isig, men även hjälpa er med studier, frågor och arbetsliv. Har du frågor så kan du alltid nå mig på min mail, som jag kollar väldigt ofta.

Hur kan jag ge mina åsikter? Hur kontaktar jag dig med frågor?

Jag uppskattar alla åsikter mina läsare ger mig via kommentarer eller via mail. Känner du att du vill veta mer om någonting så vill jag gärna att du följer denna lista.

1. Använd sökfunktionen på bloggen. Jag har bloggat ett tag nu, och det finns en ganska stor chans att din fråga redan är frågad och besvarad.
  2. Kommentera. Tro det eller ej, jag älskar respons! Kommentera gärna på inlägget du just läste, eller på det senaste, så svarar jag så fort jag kan!
  3. Maila. Ibland så kanske är det en mer specifik fråga som enbart gäller dig, eller du kanske helt enkelt vill ta det personligt med mig. Maila mig isåfall och ha ”KTH blogg” i ämnesfältet så att mitt mailsystem kan tagga ditt mail ordentligt och prioritera mailet utefter det.

Mailadress: oktayb@kth.se

Hur kan jag få reda på mer?

Jag brukar slänga in länkar i varje inlägg som finns till för er som vill läsa mer, officiella texter och liknande. Har du flera funderingar så kan du gärna slänga iväg en kommentar, alternativt så kan du maila mig – oktayb@kth.se

Jag skickade ett mail/kommentar men fick inget svar!

Patience. Jag lever i en annan tidszon för tillfället, och även om jag inte hinner att svara på alla mail och kommentarer så läser jag varenda och ändrar min blogg därefter. Behöver du verkligen ett svar, kommentera/maila inte anonymt, det bortprioriterar jag för andra som introducerar vem dem är, så att jag kan ge information på bästa sätt.

Var finns du på internet?

Bra fråga! Jag är väldigt aktiv på sociala nätverk och använder dem dagligen. Mitt efternamn online brukar vara Gardener vilket är ett påhitt jag hade några år sen när jag fick reda på att mitt efternamn, Bahceci på turkiska betyder Trädgårdsmästare och kommer från ordet bahce, som betyder trädgård.

Job, projects and other inquiries:

Hello! Thanks for taking the time to come to my blog. This blog is mainly in Swedish, due to the fact that I am a national (Swedish) ambassador for the Royal Institute of Technology in Stockholm. I am currently living in California, USA.

As a computer scientist, I have a lot of side projects and I am always looking for new opportunities!

My main areas of interest are (in preferred order):

• Machine Learning, Artificial Intelligence and Data Science
  • Mobile Application Development
  • Systems Programming
  • UX/UI Design
  • Web development

My main programming languages and tools are:

• Java and development in IntelliJ or Eclipse
  • Python and libraries such as Scikitlearn, Pandas, matplotlib, CLiPS Pattern etc.
  • iOS Development in Objective-C and Swift in XCode
  • C# Development in Visual Studio
  • C programming

If you are interested in working with me, you can find me here:

You can reach me at:
oktayb@kth.se