Maskininlärning för veckan

Som ni vet tidigare så sysslar jag med maskininlärning och djupinlärning och försöker strikt specialisera inom detta område. Det är verkligen svårt. Det är inget du kan halvfokusera och bli produktiv inom några dagar på. Det tar dagar, veckor, månader, till och med år att bli expert inom detta område, så det är en riktig satsning på din framtida karriär.

Jag älskar detta område. Det känns verkligen som något jag har letat efter hela mitt liv då jag alltid har vart extra nyfiken av data och älskar processen att hitta nya mönster i det, så detta är nog verkligen vägen för mig. Jag vill inte tappa min produktivitetsnivå och kunna koda ihop en lösning för ett givet problem inom minuter i mina favoritspråk såsom Python men efter min karriär inom systems development så vet jag att jag inte vill sitta och syssla med operativsystemskonstruktion eller liknande.

För dig som är intresserad av maskininlärning vill jag tipsa subredditen /r/machinelearning som hittas här, där community:t är väldigt aktivt och postar nyheter och nya metoder inom området dagligen!

2 reaktion på “Maskininlärning för veckan

  1. Anonym

    Hej, läser du alltså mastern maskininlärning? Eller läser du datalogi och väljer maskininlärningskurser? Blir det väldigt mycket matte? Stämmer det att python är typ go-to språket när det kmr till maskininlärning? /nyfiken läsare

  2. Oktay Bahceci Inläggsförfattare

    Tja! Tack för kommentaren och förlåt för ett sent svar. Jag läser Datalogi med inriktning Maskininlärning. Det blir väldigt mycket matte, dagligen och även när du programmerar.. Det är inget du kan någonsin komma undan när du sysslar med maskininlärning, och jag har lärt mig att älska det! Python är absolut go-to språket med iPython Notebooks, TensorFlow osv. Finns mycket du kan hitta online. Hör av dig om du har fler frågor, gärna med en identitet! 🙂

Kommentarer inaktiverade.