KTH Ö till A – Jour!

På KTH finns det olika sorters Jour. Det finns både matematikjour samt programmeringsjour/hjälp. På gymnasiet brukar det ofta se ut att man, under ett 2-timmars block får 1 timmes föreläsning samt 1 timme att jobba på det som precis introducerades, eller fortsätta där man var i boken. Haha, nu när jag reflekterar på detta så inser jag snabbt att det inte hade funkat så bra på universitetsnivå (eller?), för det tar tid att smälta det man har lärt sig.

På universitetet däremot, eller åtminstone på KTH så finns det jour, extrahjälp, räknestugor (hatar det ordet) för dig som behöver det. Ofta så är det lärarassistenter som är duktiga på olika kurser som finns där att hjälpas åt och

För dig som vill veta mer

Det verkar som (har ej gått själv så jag hoppas att infon stämmer) att matematikjouren kör på mån-tors från 15-19 varje vecka. Mer info samt schema finns här.

Programmeringsjouren, som kallas för Allmänhandledning har grymma lärarassistenter jag har arbetat med själv under min tid som lärarassistent och rekomenderas starkt. Det finns några nischade grabbar, men de flesta kan kurserna in och ut och vet rätt mycket om labben du behöver hjälp med.