ANTAGEN PÅ DATA? CHECK THIS OUT!

Oj oj oj!

Antagningsbeskedet kom idag, och jag hoppas verkligen att ni kom in på det ni ville, och för er som sökte datateknik så har jag ett riktigt trevligt tips och en guldgruva för er som vill vara lite extra förberedda!

Känner du att du vill ha lite försprång? Vill lära dig koda lite i förväg? I got you.

Check out Hackerrank! Hackerrank är en grym sida för att träna sina kodkunskaper, och även om sidan är mer orienterad för nuvarande kodare, så finns det faktiskt grymma såkallade paths som nybörjare kan ta!

Du som datalog kommer att få lära dig JAVA! Java är ett objektorienterat språk och är ett grymt språk att börja med. Python i all sin ära, men språk som är deriverade av programmeringsspråket C härjar fortfarande idag, såsom Java, C#, C++ och Objective-C.

Börja med att fixa ett konto på Hackerrank och sedan går du vidare och tittar på Tracks! Jag utmanar dig att köra 30 days of code! som är skapat för nybörjare! Du får en challenge varje dag och blir påmind via mail, och du kan smälta in det du har lärt dig! Detta är i princip hela Introduktion till Datalogi kursen, som nu är delat i Programmering, Algoritmer & Datastrukturer osv osv, så var lite ambi, utnyttja en timme varje dag på detta så kommer Data gå riktigt bra för dig.

Lycka till, har ni frågor, hojta till!

3 reaktion på “ANTAGEN PÅ DATA? CHECK THIS OUT!

 1. Emelie

  Oh, precis vad jag ville veta!

  Tips på mer bra resurser när man vill lära sig koda/ska börja på data? Har ett konto på codecademy där jag ska börja lära mig Java, men mer resurser skadar inte. Finns det andra bra saker att ha ”nosat på” innan man börjar data?

  mvh Emelie

 2. Oktay Bahceci Inläggsförfattare

  Hej Emelie och tack för din fråga!
  Absolut! Codeacademy är en riktigt bra resurs, och tillsammans med Hackerrank så blir du ju väldigt förberedd. I dagsläget så kan du lära dig allt online, och dessa resurser räcker egentligen. Om du söker efter något mer strukturerat, som en bok, så rekommenderar jag följande bok som används i introt på data: https://www.bluej.org/objects-first/

  Annars så går hackerrank kursen igenom exakt samma saker som du kommer att lära dig under första året. Det tar tid att lära sig, och du ska inte behöva förbereda dig, eftersom du lär dig allt från scratch på data, men vill du ha lite försprång så är det bara att kötta igång! 😉

 3. Fred

  Tackar! Angående matte, räcker det att köra igenom khan academy upp till calculus för att vara förberedd och försäkra sig om en mjuk start?

Kommentarer inaktiverade.