Hoppa till innehåll

Med semestern i sikte

Porträtt på Kerstin Jacobsson
Kerstin Jacobsson, universitetsdirektör.

Nu är det snart halvtidsvila för verksamhetsåret 2024 och det är gissningsvis välkommet för de flesta. Hur mycket vila från jobb det blir och när det blir varierar beroende på vilken funktion du har inom KTH. Det finns verksamheter som alltid pågår och andra som tar en mera tydlig paus.

Vi kan i alla fall klappa oss själva och varandra uppmuntrande på axeln för att vi under vårterminen har gjort vad vi kan för att ge bra förutsättningar för KTH:s utbildning och forskning nu och framåt.

Det kanske inte syns omedelbara resultat av den påbörjade vidareutvecklingen av våra campusmiljöer och förberedelserna för flytt från Kista och Södertälje, ansträngningarna för ekonomi i balans, aktiviteterna inom programmet Framtidens utbildning, förstärkningen av vår kollegiala organisation samt utvecklingen av verksamhetsstödet. Vad jag själv däremot tycker mig se är ett större medvetande om att det mesta hänger ihop och att det går att luta utvecklingen mot KTH:s nya visions- och måldokument.

Jag har ett personligt mål som jag kommer att fundera över litet mera på inför hösten – hur kan KTH bli den smartaste myndigheten i högskolesektorn? Vi lyder under otaliga lagar och andra regelverk, vi får särskilda uppdrag och vi granskas mycket och ofta. Om vi klarar att hantera detta på ett litet mera genomtänkt och smart sätt så sparar vi i verksamhetsstödet en hel del av kärnverksamhetens tid och energi. Som nörd på högskolestyrning i allmänhet så är det mera av en avkoppling än extra jobb att grunna på detta på klipporna i norra Halland.

Jag önskar er alla en riktigt fin sommar så ses vi i höst!

Kerstin Jacobsson, universitetsdirektör