Oväntat bra nyheter!

Snabb updatering om vad som händer just nu! Hade muntant för ADK:n idag, gick oväntat bra om jag ska vara helt ärlig så det var galet skönt. Firade med att dra förbi gymmet och träna lite:

Ignorera håret, försöker nå min inre Einstein hahahah

Sen är det fortsatt krigade med Disk matten som gäller, måste vara det svåraste jag har pluggat någonsin i hela mitt liv…

Del 2 av studietips inlägget från igår bör komma upp någon gång i helgen, så håll utkik för det!

Basics first!

Nu när det ändå inte händer så mycket i skolan eller i mitt liv för den delen eftersom jag har en tenta i diskret matematik om 5 dagar så tänkte jag att jag kan dela med mig en av mina upptäckter när det kommer till att få ut det mesta av den tid man lägger ner på att plugga inför en examination.

Jag kommer som jag skrev i mitt första inlägg att berätta lite om olika studietekniker och sådant i framtiden men jag tänkte att det är bäst att börja från grunden. Om man skulle googla studieteknik eller gå och köpa en bok om det så möts man av en massa invecklade tekniker, som kan vara bra men i min erfarenhet så är det marginella förbättringar.

Något som verkligen har förbättrat mitt fokus och min prestanda är när jag tränar och äter rätt saker. Jag insåg i slutet av förra skolåret att det som verkligen hade en effekt på hur länge jag kan sitta och plugga var hur bra kroppen mår och vad jag äter. Bara för att vara extra tydlig så behöver man inte träna som en atlet, men man får heller inte vara så urform att man blir andfådd av att gå upp för trappor eller liknande. Vad det beror på vet jag faktiskt inte men jag kom och tänka på det här för att jag kollade på en intervju med Elon musk och där påpekade han att han löser alla problem genom ”first principles”.

Detta fick mig att tänka på hur hjärnan får sin energi osv och efter ett tag kom jag in på att om kroppen mår bra så bör man orka sitta still och koncentrera sig längre perioder än om den är sjuk, vilket är tydligt om man tex är förkyld eller liknande. När jag hade kommit såhär långt så var det nästan självklart för mig att, om jag förbättrar ”normal” nivån så bör jag kunna få den förbättring jag är ute efter och det verkar ha fungerat än så länge i alla fall!

Del 2 som har att göra med kosten kommer om ett par dagar, var tvungen att stoppa mig själv så inte inlägget blir en hel avhandling hahaha 😛

Missa inte seminariemaratonet!

Tänkte bara påminna lite snabbt om att idag börjar det långa seminariemaraton som jag berättade om förra veckan där 100 talare kommer prata om tio olika ämnesområden dygnet runt i 24 timmar, så om ni inte har något bättre för er är bara att svänga förbi!

Jag kan tyvärr inte gå dit för vi är mitt inne i en tentaperiod vilket innebär intensivt plugg inför tentor och annan typ av examination (ja jag tittar på dig muntan i ADK)

No Pain No Gain

En liten reminder för mig själv och alla andra inför kommande tentaperiod!

Att plugga på KTH är i perioder ganska tufft och i andra perioder mindre tufft. Som mycket annat här i livet så är det otroligt viktigt att ha ett mål med sina studier och därmed är det väldigt viktigt att valet av program görs medvetet. Vad jag menar med det är att när ni ska välja ett program så ska ni välja utefter er passion, jag vet att det låter som en cliché vid det här laget men det är faktiskt helt sant. Utan passion kommer ni inte orka sitta uppe hela natten för att lösa den där lilla jäkla buggen som stoppar programmet ifrån att bli godkänt precis innan deadline, utan passion kommer ni inte orka traggla igenom de mer komplexa koncepten i matematikkurserna. Men det är inte bara passion och motivation som är viktiga utan ännu viktigare är målet. Varför vill du läsa det här programmet? Vad är det du vill få ut? För du kommer behöver jobba hårt och då är det ingen mening med att kriga igenom en utbildning med “ok” resultat, där man inte visste vad man ville få ut så man pluggade till tentan och glömmer allt lika snabbt som man lärde sig. För i slutändan har du egentligen inget att visa för allt ditt slit!

Så jag lämnar er med en parafras från Dr. Eric Thomas “You are already in pain so get something from it. Don’t cry to quit, cry to keep going!”

 

Ibland så måste man vara lite spontan

Igår satt jag och en kompis i skolan och pluggade till vår kommande tenta i diskret matematik. Efter ett par timmar av intensivt pluggande så tog vi en liten paus och då började han berätta om ett buffé ställe som han gärna ville dra till men vi har liksom aldrig riktigt haft tiden, så vi bestämde oss för att vi skulle dra dit innan kommande tentaperiod iallafall. Men att det inte skulle vara idag för vi hade lite att ta igen.

Sen så fortsatte vi att plugga ett tag till och när det blev dags att ta en lite längre paus för att äta så drar grabben fram detta:

han hade tänkt sitta och käka torr havregryn hahahahaha xD

Självklart kunde jag inte tillåta detta på en fredag, så jag bestämde att vi skulle dra till den där buffén som han hade berättat om tidigare, efter lite om och men så gav han med sig och vi drog dit:

Man kan ju inte alltid köra fullt ös medvetslös när det kommer till att plugga antar jag 😛