Ifall man behöver lite mer inblick

Om man verkligen vill veta hur det känns att plugga på kth och hur det ser ut på campus eller om man vill få sin egna uppfattning för hur stämningen verkligen är på föreläsningar, så kommer det räcka med att läsa det i text utan det är i sånna fall något som man måste uppleva själv. Som tur är så finns det en lösning på detta problem! Man kan anmäla sig här för att testa på och vara student för en dag på KTH!

Sen är det ju också öppet hus söndag 25:e mars och måndag 26:e mars på KTH och jag kommer vara på plats minst en av dagarna så om ni har specifika frågor om hur det är plugga på data men också mer generella frågor om hur det är att plugga på KTH i allmänhet är det bara att komma och ställa de frågorna direkt till mig! Mer info om öppet hus hittar ni här.

Eufori

En stoooooor positiv aspekt med att plugga på KTH som jag inte ens hade tänkt på innan jag började var känslan efter man gjort bra ifrån sig under en tenta period.

borggården är ett stort plus för kth för mig iaf 😛

Jag menar alla självklara postiviva delar med att plugga på KTH, tror jag de flesta inser. Saker som att få fördjupa sig i ett ämne man tycker är intressant med ett stort gäng av andra begåvade människor som också tycker det är intressant i en miljö där alla hjälps åt hela tiden. Med lärare som inte bara är väldigt kvalificerade men också, i min erfarenhet i alla fall, väldigt villiga att hjälpa en när man ber om hjälp och det behöver inte bara vara hjälp med något ämnes specifikt utan om man vill fråga om råd om något som har med ett av ens egna projekt att gör t.ex så hjälper de alltid till så gott de kan.

Men Euforin efter att lämna in en tenta som man vet att man gjort bra ifrån sig på eller när man som i mitt fall denna period får redovisa ett projekt som man lagt ner sjukt mycket tid på och det slutar med det betyget men siktade på, den känslan är beroendeframkallande utan tvekan. Man blir liksom pushad till den yttersta gränsen till av vad man är bekväm med sen liiiiite till så att man verkligen får kämpa sen i slutet BAM allt går som man vill och känslan som jag försökt beskriva bara sköljer över en och all möda under hela tentaperioden har liksom varit värt det.

Lesson learned

Alltså vårt projekt ska redovisas på torsdag och det mest oväntade någonsin händer med koden. En funktion som fungerar i över en vecka som använder sig utav googles api ”puppeeter” som vi använder för att hämta data från hemsidor har helt plötsligt slutat att fungera helt. Det finns inget vi kan göra åt det utan det verkar som att det har skett någon ändring i själva API:et som gjort så att vår kod inte längre fungerar som den gjort i en vecka…

Det jag lärt mig utav detta är flera saker. Först och främst när det kommer till programmering se till att vara klar med det som ska lämnas in 2-3 dagar innan så att du har tid att fixa något som går fel i sista stunden. Den andra stora läxan är när man gör ”riktiga” grejer så är det inte som de skoluppgifter man får göra i skolan där all kod man skriver är helt avskärmad från allt runt omkring utan saker och ting kan gå sönder helt plötsligt.  😛

Det börjar närma sig valet av studier nu!

Som ni säkert så vet så öppnar anmälan till utbildningarna den 15:e mars, meeeen vad ska man söka för utbildning…?

Det jag gjorde var först var att läsa på om de olika utbildningarna som jag tyckte var någorlunda intressanta åtminstone på de skolor jag var intresserade av för att se lite mer exakt vad de läser för kurser och vad innehållet i kurserna är. För det är faktiskt så att på skolornas hemsidor så förklarar de förvånansvärt bra vad som kommer att läras ut och vad man kan förvänta sig på ett ungefär efter examen.

Efter det att jag hade sållat ner valet till ungefär 3 möjliga val, som för mig råkade vara Elektro, Data och Medicinsteknik så slutade jag kolla på skolornas egna sidor och började istället googla  runt på nätet för att se vad alumner från dessa program gör idag och även för att se vad som skrivits om liknande utbildningar utanför Sverige.  Ett tips är faktiskt att gå in på tex Reddit eller andra liknande stora online forum och hitta subforum som har att göra med det ni är intresserade av, för oftast finns det personer som jobbar med det man själv tänker på som kan komma med många bra insikter. Just att skriva lite med alumner från program som man själv funderar på var något som verkligen hjälpte mig!

För de som inte har lyckats hitta ungefär vad de kan tänka sig plugga så har jag lite tips på det här i ett tidigare inlägg!

Mina dagar under den här tentaperioden

Egentligen så är väl själva ”tentaperioden” nästa vecka, eftersom det är då alla tentor går men den här veckan har varit ”tryck in så mycket som möjligt i skallen” veckan innan tentorna. Dock så har jag inte haft några tentor den här gången utan bara en stor inlämningsuppgift till den 15:e som jag jobbat på med Andreas i stort sett hela tiden.

Så mina dagar har i princip bestått av att sitta på mitt  rum och koda (vilket är sjukt nice ska jag tillägga!!) :

Men man kan ju inte sitta still hela dagarna, eller jag kan inte göra det får ont i ryggen ganska snabbt, så därför är det andra stället man kan hitta mig på under en tentaperiod gymmet 🙂