För dig som brinner för karriären

Nu är det dags hörni! Flytta med mig till min privata blogg:

– Mer jobbsnack
– Mer bilder av livet efter examen
– Mer info om de bästa delarna jag fick ut från KTH
– Mer info om hur det är att jobba på IKEA
– Massor med möjligheter för er att ställa frågor och få en inblick i livet som ingenjör!

Studierna går fort och är roliga. Det känns riktigt bra att se den första ingenjörslönen trilla in. Det känns riktigt bra att gå till kollegorna och lösa globala problem över en kaffe. Det känns riktigt bra att hälsa på vännerna som spridit ut sig över hela Sverige och världen!

Vi ses på nya bloggen: www.rebeccaahlstrand.com

TACK KTH för denna fantastiska utbildning! Hej IKEA!

Vad blir nästa?

En vanlig ursäkt till att inte börja plugga är ”jag har inte hunnit resa så mycket än”. Jag har tagit varje chans att resa genom just studier. Och jag har spenderat mycket tid resandes just tack vare studierna! Så släng den ursäkten i väggen och packa väskan. Ett nytt äventyr väntar på dig!

Check

Tar det piano

Tiden bara rusar iväg! Helt plötsligt bokas det flyg, mentorsmöten, fika, tågresor och utbildningar i städer all over the place. Och jag har inte ens flyttat! Det är otroligt spännande, men också utmattande eftersom jag idag lever med halvpackade lådor och en konstant to-do-lista.

Men första månaden med IKEA har varit över förväntan, så jag ser fram emot vad de kommande 12 månaderna kommer att innebära!

Men tar mig ändå tiden att bara dricka en cappuccino och prata om livet på dramatentrappan i solen

This entry was posted in Jobb.

Flytta med mig ut i karriären

Nu när min tid på KTH är slut så kommer även mitt bloggande att flytta ut i arbetslivet: Du kan redan nu börja läsa min privata blogg som kommer visa hur livet efter KTH kan se ut! Det blir en lite mer privat vinkling på hur jag är, mina mål och vart jag styr livet. Men även en bra insyn i arbetslivet och allt vad det innebär! Utlovar mycket bra bilder, resor och karriärist-snack.

Det här blir det ultimata svaret på frågan: Vad gör en ingenjör?

Och precis som alltid så är ni varmt välkomna att höra av er om alla era frågor, funderingar och önskemål på inlägg!

Bloggen hittar du här tillsammans med bilder från resor, CV och annat 🙂

I fredags skålade jag med min bästis (sedan högstadiet) som även han har gått KTH. Nu är vi båda klara!

Du kommer till mig och sen kommer jag till dig!

En mysig sommarkväll efter jobbet tillsammans med härliga vänner! Vi lärde känna varandra när vi var mentorer i Pepp 2015. I år har två av tre tagit examen och försvinner iväg för traineeprogram på Volvo i Göteborg och IKEA i Helsingborg (vill säga SWEDISH POWER men det känns inte helt pk..?) och den tredje läser sista året på civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi! Vi försvinner iväg till olika städer, men som tur är finns det ju weekendresor. Vilket också innebär att det finns inga ursäkter att tacka nej till grymma tjänster när dom erbjuds! Även om det är en ny stad eller ett nytt land! Mer weekendresor för oss!

Vad var bäst när det kommer till kritan?

Två veckor har gått sedan min start på IKEAs Management Trainee program! Jag är fortfarande i Stockholm, men bara månaden ut. Därefter flyttar jag ner till Helsingborg under ett år. Men det är en stor skillnad från hur det är att plugga och det krävs en liten mental omställning. Särskilt eftersom jag vill leverera hela tiden, och det förväntas just nu att jag fokuserar på att lära mig och förstå allt som händer i företaget. Så just nu agerar jag som en liten svamp som går från avdelning till avdelning och lär mig allt om hur IKEA fungerar. Vem hade kunnat ana att mina 4.5 år i en (annan) stor butikskedja skulle vara så värdefulla idag?

Men ännu viktigare: min utbytestid. Att ha spenderat så mycket tid på företag i andra länder är verkligen värdefullt just nu. Det skapar direkt en större förståelse för hur allt hänger ihop, särskilt när det kommer till produktion och logistik. Om det är något som ni ska ta med er från att ha läst den här bloggen så är det just detta: Åk på utbyte. Jobba på företag utomlands under somrarna. Låt ingen stå i vägen för dig. Det är det mest värdefulla jag har att kombinera med min utbildning! Det är kunskap och personlig utveckling jag aldrig hade kunnat få av att istället stanna hemma.

Och vännerna jag har fått <3

Absolut viktigast är trots allt erfarenheterna och kontakterna som jag har fått genom sidojobb, sommarjobb, utbyten och projektarbeten. Det hade varit svårt att få något av det utan utbildningen i botten. Utbildningen i sig öppnar upp så många nya möjligheter, och det är precis dom som är så otroligt värdefulla. Men jag är också glad över att jag inte spenderade tid med att betygshetsa: istället är det andra saker som skapade värde. IKEA frågade inte ens om mina betyg, men ville ha en hel hög med referenser och historier om mina olika erfarenheter och lärdomar.

Här kan du läsa mer om alla möjligheter som finns att komma utomlands med KTH! Sedan finns det inget som stoppar dig, och jag vill till och med uppmana dig att söka internships och sommarjobb på egen hand! Våga ringa, maila och fråga runt. Stå på dig och var tydlig med vad du kan erbjuda! Det värsta du kan får höra är alltid bara ett nej.