Museisommar

Har checkat av Östasiatiska och Medeltidsmuseet de senaste dagarna. Men har som mål att gå på typ Stockholms alla museum i sommar! Perfekt att möta upp en vän, ta en islatte och promenera mellan de olika fina byggnaderna. Det är verkligen ett perfekt sätt att..

1) få kvalitativ tid med vänner eller dig själv
2) lära sig nya grejer
3) komma upp massa massa tusen steg om dagen
4) se Stockholm
5) få ammunition till nästa debatt i något random ämne som kommer upp när du blivit indragen på en fest med bara massa juriststudenter och du undrar vad du har att tillföra. BOOM medeltidsborgen under riksdagen. No parking spaces for u!

Quirky..

Så känns det att skriva en tenta

1. Du tentapluggar och blir konstant frågad hur det känns inför tentan

2. Läraren har en sammanfattningslektion när du inser precis hur lite du fortfarande kan

3. Du börjar ifrågasätta din världsbild och varför du inte började tidigare (fast du mycket väl vet att du började vid kursstart och inte har sovit eller pratat med mamma på 2 månader och oh god hur ska jag betala hyran jag måste jobba och jäklar jag glömde seminarieförberedelsen och undrar om jag kan klara det med bara 3 dagar på mig?!)

4. När alarmet ringer, dagen för tentan. Det tog dig 3 timmar att somna och du vill hinna gå igenom din sammanfattning på 1.5 block innan.

5. Du kommer in i tentasalen och dom du känner börjar tagga dig. Alternativt så börjar dom ställa ångestladdade frågor som vad var specialfallet när X och Y gäller? NEEEJ PRATA INTE MED MIG!!!!!

6. Du frågar din lärare en lite för detaljerad fråga på tentan och hen inser att du inte har en aning  vad talet handlar om

7. Du får svaret: 0 eller 1 eller 2.5 eller e eller pi eller 17 eller 42 eller oändligheten eller -(1 eller 2.5 eller e eller pi eller 17 eller 42 eller oändligheten). You fricking genius you <3

8. Du går ut från tentasalen och… 5 timmar *poof*

9. Läraren går ut från tentasalen och tänker..

10. Klasskompisar frågar hur det gick..

11. Visualisering av hur jag tror att lärare ser ut när dom rättar

12a. Du får reda på att du fått godkänt, 4 veckor senare. Men du är redan mitt inne i nästa tentapluggsperiod så du firar med ett litet leende och går till steg 1. Repeat until done or CSN tar slut

12b. Du får reda på att du fått icke godkänt, 4 veckor senare. Men du är redan mitt inne i nästa tentapluggsperiod så du suckar, skriver in omtentan i augusti i kalendern och går till steg 1. Repeat until done or CSN tar slut. Men du ger inte upp, din sega jävel. Krävs mer än matte för att golva dig.

OBS OBS OBS OBS – SATIR; KTH ÄR JÄTTEKUL – OBS OBS OBS OBS

OBS OBS OBS OBS – DET LIGGER LITE SANNING I DET – OBS OBS OBS OBS

Sommaren är igång på riktigt

Ja vilka dagar det har varit nu på sluttampen. Jag var helt slut, men börjar återhämta mig efter alla tusen möten, samtal, tentor, redovisningar och avslutningar. Nu ska jag ha en lugn sommar med fokus på vila, upptäcka Stockholm, umgås med vänner och ladda inför framtiden! För min höst kommer att bli riktigt stor!

Välförtjänt vila

Efter vårterminens tyngsta vecka med exjobbsredovisning, opponering, tentaplugg, tentaskrivning, jobb, jobb, flyg till Helsingborg, jobb och flyg till Stockholm, så har jag nu sovit i 12 timmar och ätit brunch i soffan. Min granne ploppade även in genom balkongdörren för en kaffe. Dags för en långpromenad och lite vila! Hoppas att det kan bota dom svarta ringarna runt ögonen 😛

 

Det var vi oroliga för

Att börja på universitetet är ett stort steg. Det är annorlunda från gymnasiet på så många olika vis och det är inte så konstigt att man känner sig nervös inför starten. Jag vill dela med mig av vad jag och några av mina närmaste vänner var oroliga över när vi skulle börja!

” Jag var riktigt nervös för att träffa nya människor.. och jag var väldigt blyg i början”

”Jag var rädd för att alla andra skulle se ner på mig för att jag inte kunde något om IT eller programmering”

”Jag hade varit i Spanien i ett år och var mer eller mindre fortfarande bakis, utan koll på läget”

”Jag är den första i familjen som pluggar på universitet. Jag var rädd för att jag inte hörde hemma”

”Jag ville inte göra pappa besviken”

”Jag underskattade verkligen hur mycket man behövde plugga, jag hade så lätt för mig under gymnasiet och basterminen”

”Jag var rädd för att bli utstött för att jag var så flummig. Alla kanske inte uppskattar sånt på ett universitet”

Vi har olika bakgrunder och olika rädslor. Dom här citaten kommer från personer som nu går 4an eller 5an på KTH. Förr eller senare så har alla hittat hem på olika inriktningar och med nya vänner.

The werk werk never ends

Även om jag har redovisat exjobbet och blivit godkänd (WWWOWOOWOOOOOOHHHHH) så har jag min sista tenta kvar! Så det är upp vid 05.45 och plugga på som gäller. Det är nästan lite charmigt ju, sista tentan. Romantiska mornar ensam på bussen. Oändliga mängder kaffe. Jag och L ensamma på KTH.

Hade nästan inte velat att det tar slut. Fast ändå, jo tack… Efter så många år som student drömmer jag om första ingenjörslönen. Kan redan se den framför mig. Det blir donation till wikipedia, Khan Academy, hyran och.. ja..

Kommer va fett nice