Pepp för Traineedagen med Jerry!

Mitt i peppen för Traineedagen så fick jag höra av min projekt-buddy Jerry att han minsann har varit personalansvarig för eventet! Och hur coolt är inte det? Jerry (som ser ut att vara tagen rakt från en scen ur Vikings) kommer självklart att vara med på årets event också! Eftersom det är första gången jag själv ska dit tänkte jag kolla läget med honom först!

1960992_721974677885192_8488284292869415403_o

Hej Jerry! Det låter ju coolt med titeln personalansvarig, vad innebär det?
Personalansvarig innebär att jag var ansvarig för att rekrytera medstudenter eller studenter från andra universitet till personalstyrkan för att hjälpa till under Traineedagen. Jag tog hand om rekryteringsprocessen, planerade mängden personal som skulle behövas och fixade upplägget för de olika ansvarsområdena. Jag planerade och fixade schemat till arbetsuppgifterna för våra olika värdar så att företagen och de besökande studenterna ska känna sig nöjda med servicen och dagen i helhet!

Vad var det roligaste med förra årets event?
Det roligaste var att få till en kanondag men enormt nöjd personal och bra feedback från studenter och företag! Många ansåg att det var en toppendag med enormt bra utbyten mellan företagen, young professionals och studenter.

Kommer du jobba i år också?
I år lämnar jag över personalansvarsrollen till Adam Stigborn. Och istället engagerar jag mig för THS-Armada och arbetsmarknadsdagarna som är i november. Men ska försöka besöka dagen! I år hålls den ju på Sthlm Waterfront!

Vad är det bästa tipset som du kan ge till mig som ska dit för första gången?
Bästa tipset är att vara engagerad i samtalen och seminarierna med företagen, vara påläst om företagen man är intresserad och gärna ha något att anteckna på då det kommer ut mycket användbart i diskussioner med företagen och andra studenter. Se gärna över vad alla företag har att erbjuda inom deras Traineeprogram.

Till alla andra som inte är anmälda än då?
Det är gratis och till för oss studenter och young professionals! Ett utmärkt tillfälle att prata med dedikerad HR-personal direkt kopplade till Traineeprogrammen på respektive företag, samt träffa gamla Traineer som kan berätta om deras arbetsupplevelser och olika vägar in.

Det här låter ju som att det kommer bli en toppendag! Men en sista viktig fråga har jag. Vikings eller Game of Thrones?
Game of Thrones!

Läs mitt tidigare inlägg om Traineedagen här!