Att fundera ut vad jag gillar

Ja nu när jobb bara är mindre än ett år bort och exjobbet ligger runt hörnet så kan det ju vara bra att bilda sig en egen game plan! Efter X antal jobb, projektarbeten, utmaningar, resor, utbyten, roliga minnen, dåliga minnen och meh-minnen så har jag format mig en suddig bild över vad jag gillar!

– Jag gillar att prata

Okej bra start. Kommunikativt arbete!

– Jag gillar att identifiera, formulera och lösa problem med andra

Okej okej, passar bra ihop med första och leder till…

– Jag vill jobba i grupp och lösa problem tillsammans genom workshops/idéspåna/brainstorma och så vidare. 

Sååå. Några intressen?

– Innovation! Nya idéer! Outforskad mark! Teknik! Utmaningar! Startups! Resor!

Tadaaaaaaam: Innovationsprojekt! 

Jag vet att det här verkade alldeles för enkelt. Men.. varför göra det svårt? Det har tagit mig ett tag att komma hit. Men det känns riktigt nice nu när jag är här! Så nu är det bara att köra på 🙂 exjobb inom innovation, here I come! Så får jag köra en utvärdering efter ett tag och se hur det känns då. Tur att det inte finns några krav på att man måste göra samma sak hela livet. Du kan ju när som helst byta spår och göra det du gillar! Livet är för långt för att ha tråkigt. 

Men innan du blir orolig över att du inte har några områden som känns klockrena, give yourself a break. Hur många har du egentligen hunnit prova på? Universitetstiden är ett perfekt tillfälle att prova på mängder med olika saker, vissa som du kommer gilla, andra inte alls. Jag vet tillexempel att jag definitivt inte någonsin aldrig notgonnahappenneverevernotenevaslight-chanceochdukanglömmadet: kommer att jobba som programmerare.

Men det innebär ju inte att det var dåligt att läsa programmering! Tack vare det kan jag massor om IT, och IT är ju kul! Så prova på massa grejer, notera vad du gillar, vad du älskar och vad du inte vill göra. Sen är det bara att prova sig vidare i livet!

2 reaktion på “Att fundera ut vad jag gillar

  1. Rebecca Ahlstrand Inläggsförfattare

    Hej M! Det är helt enkelt inte något som jag tycker är roligt 🙂 jag har provat på en hel del olika språk men det är inget som jag fallit för utan snarare insett att jag bara inte vill jobba med det. Men eftersom jag har studerat just IT faller det ofta många förväntningar på mig att det är det jag ska göra. Haha det är därför jag går ut rätt hårt med att jag inte vill det 🙂 Men jag är nog undantaget! Mångas min klass har fallit för programmeringen och gillar det verkligen! Det är verkligen fantastiskt många möjligheter som öppnas om du gillar att progga! Och det är verkligen något som jag rekommenderar alla att testa på!

Kommentarer inaktiverade.