Att lyckas med en modell

Nu är vi tillbaka på kontoret och jag har en stor vecka framför mig med exjobbet! Vi har satt upp som mål för veckan att vi ska ha satt ihop våra två huvudområden vid veckans slut till en modell. Ett helt enormt projekt som involverar penna och papper i många iterationer.

Vi ska om och om igen diskutera hur dom går ihop och vad det leder till. Tricket i ett sånt här stort arbete är just att man vågar såga sina egna idéer och inte går vidare för snabbt. Det är viktigt att detaljerna reds ut, annars behöver man göra om allt senare och förlorar väldigt mycket tid.

Så i detta stadie gäller det att vara öppen för förslag, kunna ta in nya perspektiv samt våga kritisera allt som ligger på bordet. Inte det lättaste, men det hjälper om man har tillit för varandra och är duktig på att diskutera för och nackdelar utan att ta det personligt. Något jag inte visste när jag var yngre, men som känns självklart idag!

 

2 reaktion på “Att lyckas med en modell

  1. Alex

    Hej. Jag har sökt till Informationsteknik på KTH till hösten, men jag har en fråga. När man kollar på kursöversikten på hemsidan så står vissa kurser som ”villkorligt valfria”. Vad innebär det?

  2. Rebecca Ahlstrand Inläggsförfattare

    Hejsan Alex! Vad roligt att du har sökt till IT! Jag håller tummarna för dig 🙂 Villkorligt valfri innebär att det finn möjlighet att byta ut den kursen mot annan motsvarande kurs. Exempelvis så har vi på IT kravet att vi har läst ett visst antal poäng inom programmering, och olika typer av programmering. En villkorligt valfri kurs är då exempelvis en kurs i ”funktionell programmering” som är utbytbar mot en annan kurs som handlar om samma sak i stora drag, men med lite annorlunda innehåll som ett annat funktionellt programmeringsspråk. Om du har behov av att byta en kurs mot en annan så kan du ta kontakt med studievägledaren och stämma av vad som kan bytas 🙂 Men det där brukar lösa sig allt eftersom och inför varje period som påverkas av ett sånt byte så kan du prata med studievägledaren. Själv har jag aldrig behövt byta någon villkorligt valfri kurs. Men jag har haft helt valfria som har relaterat till mitt val av masterprogram.

Kommentarer inaktiverade.