Det var vi oroliga för

Att börja på universitetet är ett stort steg. Det är annorlunda från gymnasiet på så många olika vis och det är inte så konstigt att man känner sig nervös inför starten. Jag vill dela med mig av vad jag och några av mina närmaste vänner var oroliga över när vi skulle börja!

” Jag var riktigt nervös för att träffa nya människor.. och jag var väldigt blyg i början”

”Jag var rädd för att alla andra skulle se ner på mig för att jag inte kunde något om IT eller programmering”

”Jag hade varit i Spanien i ett år och var mer eller mindre fortfarande bakis, utan koll på läget”

”Jag är den första i familjen som pluggar på universitet. Jag var rädd för att jag inte hörde hemma”

”Jag ville inte göra pappa besviken”

”Jag underskattade verkligen hur mycket man behövde plugga, jag hade så lätt för mig under gymnasiet och basterminen”

”Jag var rädd för att bli utstött för att jag var så flummig. Alla kanske inte uppskattar sånt på ett universitet”

Vi har olika bakgrunder och olika rädslor. Dom här citaten kommer från personer som nu går 4an eller 5an på KTH. Förr eller senare så har alla hittat hem på olika inriktningar och med nya vänner.

2 reaktion på “Det var vi oroliga för

1. pia

hej!
    Jag ska börja studera medicinsk teknik på kth till hösten. Älskar att läsa din blogg känns så mycket bättre och tryggare. Har fått mycket svar på funderingar jag har haft tidigare. Tack för en grym blogg! 🙂